in

Čuveni plenk: Savet Kajle Itsines koji će promeniti vaš sledeći trening

Plenk (izdržaj ili daska) vežba je koju svaki fitnes trener rado preporučuje, jer u ovom položaju aktiviramo sve grupe mišića, zatežemo celo telo i jačamo muskulaturu. Ipak, pored toga što je često deo treninga, plenk se neretko izvodi pogrešno.

Uz to što je važno da se zauzme pravilan položaj, postoje još neke cake koje će promeniti vaš naredni trening. (Pročitajte i… Plenk izazov – #cupidshuffle” je jedina vežba koju ćete želeti da radite od sada)

Fitnes instruktorka Kajla Itsines otkriva savet koji menja sve!

Na svom Instagram profilu, Kajla često dobija pitanja o tome kako da trening s izdržajem bude efikasniji. Njen savet koji u potpunosti menja način izvođenja ove vežbe veoma je jednostavan – disanje!

Naime, Kajla savetuje da duboko dišemo kroz nos – i to stomačno, dok smo u plenk položaju i da snažno izdišemo na usta. – Na taj način, vreme dok smo u plenku prolazi brže, a vežba je delotvornija – poručuje Kajla.

Svesno disanje pomaže da do mišića dođe veća količina kiseonika, koji onda lakše podnose izdržaj. Kako da uradite izdržaj na Kajlin način, možete pogledati u videu u nastavku.

ShapeAundrey via Getty Images