in

Čine vas nižim i debljim: Ovakvu odeću niske žene ne bi trebalo da nose (i čime da je zamenite)

Čine vas nižim i debljim: Ovakvu odeću niske žene ne bi trebalo da nose (i čime da je zamenite)

Svako od nas se bar jednom zapitao kako da napravi savršenu garderobu koja će naglasiti figuru i sakriti nedostatke bez narušavanja proporcija. Mnoge žene se bore sa pronalaženjem pravih modnih komada, ali za  niske žene (one visoke 150 do 160 centimetara) situacija je ubedljivo najteža u sezoni zima 2023. koja obiluje predimenzioniranom odećom.

Često nailazite na preduge haljine, farmerke koje ne odgovaraju vašim proporicjama, glomazne bunde i jakne. Mnoga odeća koja je trend zime 2023. apsolutno ne odgovara niskim ženama. Ipak, ovih 7 komada trebalo bi da izbegavate po svaku cenu: oni vas čine nižim i debljim.

 

Koju trendi odeću  niske žene treba da izbegavaju?

 

Duga jakna

Novi trendovi kao idealan izbor nameću predimenzioniranu jaknu maksi dužine. Međutim, ako ste niži od 160 centimetara, ovaj izbor je velika greška za vas. Ovaj model jakne skraćuje noge i čini figuru širokom, daje joj oblik pravougaonika.

Šta je bolji izbor? Pogledajte kraće zimske modele koji pokrivaju kukove. Neka to bude jakna jakna u pastelnim bojama sa visokom kragnom.

Pletena maksi haljina

Jedan od najelegantnijih elemenata zimske garderobe u sezoni 2022/23 je pletena haljina. Dugi omibni modeli i dalje vode trendove, ali nisu pogodni za niske devojke, jer ih vizuelno skraćuju i lišavaju figuru seksi i ženstvenih oblina.

Šta je bolji izbor? Nemojte se odmah opraštati od omiljenog komada – bolje pronađite pletenu haljinu dužine do kolena i stilizujte je kožnim kaišem i nosite na gležnjače.

 

Čizme ispod kolena

Čizme ispod kolena su vaš zakleti neprijatelj broj jedan. Nažalost, aktuelni modeli sa širokim gornjim delom vam neće odgovarati, jer, koliko god da nam se sviđaju, krše proporcije i čine da izgledate debelo . Ako želite da izgledate više i vitkije, preporučujemo da date prednost ovim trendovima cipela: čizme preko kolena i čarapa – čizme. Prvi model nosite sa sa mini suknjama, a drugi sa pantalonama.

 

Farmerke sa niskim strukom

Bella Hadid zaljubila se u trend koji se vratio iz 2000-ih – farmerke i suknje niskog struka. Ali nemojte bespogovorno pratiti modne trendove, bolje se opredelite za stil i bezvremensku klasiku koja će uvek biti relevantna.

Šta je bolji izbor? Sitne dame ne bi trebalo da nose odeću sa niskim strukom, već dajte svoj izbor idealnim tradicionalnim modelima: farmerkama ravnih nogavica sa visokim strukom.

 

Predimenzionirani autfit

Devojke niskog rasta ne bi trebalo da često posežu za predimenzioniranim modelima. Ako već želite da uvrstite oversajz modele u garderobu, kombinujte u autfitu samo po jedan ovakav komad odeće, npr jaknu ili džemper. Nemojte se plašiti pripijenih stvari koje mogu i treba da naglase vašu liniju. Uvek kombinujte predimenzionirani komad uz onu odeću koja vam ističe struk i produžava noge.

 

Midi suknja

Midi suknje su oduvek bile cenjene zbog svoje funkcionalnosti: savršeno su kombinovane sa elegantnim klasicima, smelim ležernim, pa čak i sportskim stilom. Međutim, ovaj model neće biti laskav za niske devojke, jer će se u vašem slučaju sve dogoditi upravo suprotno: donji deo tela će vam izgledati šire, a visina će se smanjiti.

Šta je bolji izbor? Da biste izbegli ovu modnu grešku, odlučite se za mini suknje koje vam vizuelno izdužuju noge i izgledaju elegantno i smelo.

 

Truba farmerke

Farmerke su univerzalni i omiljeni deo garderobe, koji je u stanju da istakne prednosti vaše figure i sakrije nedostatke. Ako želite da naglasite svoje bokove i vitke noge, uzdržite se od kupovine širokih truba farmerki koje izgledaju neuredno i glomazno. Pridržavajte se modnih saveta: što je visina niža, pantalone treba da budu uže.