in

Boje odeće koje treba izbegavati

Boje odeće koje treba izbegavati

Pored samog pogrešnog izbora u modelima, postoje i boje odeće koje treba izbegavati. Evo o čemu se radi. 

U stilistici postoji takva stvar: tip boje izgleda. Glavne komponente su boja očiju, kože, obrva i kose osobe. U zavisnosti od individualne boje, izgled osobe različito reaguje na različite nijanse. Neke nijanse naglašavaju look, druge ga zasenjuju i ističu nedostatke. Evo koje boje u stilu treba izbegavati.

Boje odeće koje treba izbegavati

Najtačniji metod za određivanje tipa boje je sistem od 16 boja. Uz njegovu pomoć možete identifikovati tip boje i identifikovati raspon nijansi koje će ukrasiti i otkriti izgled. Tehnika ima četiri opcije za izgled: leto, jesen, zima, proleće. Svako od “godišnjih doba” podeljeno je na četiri tipa, u zavisnosti od mekoće, čistoće i zasićenosti boja.

Na primer, jesenje boje odlikuju se toplim, mekim i dubokim nijansama: svetla – najnežnija od njih, meka jesen – dodatno prigušena, čista jesen – svetlije, a tamne – najdublje boje spadaju u period pozne jeseni. Pojedinačna boja je određena prirodnim karakteristikama. Istovremeno, potrebno je analizirati ne sam izgled, već njegovu reakciju na posebne algoritme i testove boja.

Bez određivanja boje, možete dati samo preporuke o dubini boja, vašem kontrastu. Ali da biste pravilno utvrdili da li će vam odgovarati hladne ili tople nijanse, čiste ili prašnjave, moraćete da izvršite detaljnu analizu vašeg izgleda koristeći profesionalne alate.

Ko ne treba da nosi tamne nijanse?

Tamne nijanse i crna boja su kontraindikovane za vlasnike svetlog izgleda, sa svetlosivim ili svetloplavim očima u kombinaciji sa svetlim ili retkim tankim obrvama i svetloplavom ili prirodno plavom kosom. Na pozadini tamne boje, svetli izgled se gubi, izgleda izbledelo. Zasićene nijanse ne otkrivaju crte lica, već ističu krugove ispod očiju, bore i razne nesavršenosti kože.

Boje odeće koje treba izbegavati- ko ne treba da nosi svetle nijanse?

Ljudi sa prirodno tamnom kosom, očima i obrvama treba da izbegavaju svetle nijanse. Bež, siva i druge svetle pastelne boje daju licu bledilo, osim toga, ne ističu u potpunosti oči i obrve. Lice sa svetlim crtama gubi svoju izražajnost na pozadini svetle odeće.

Njegova boja ponavlja izgled i ne protivreči mu. Na primer, devojkama tamnih zimskih boja (sa očima od tamnog lešnika do tamnosmeđe i veoma tamne kose) će odgovarati duboke hladne nijanse: crna, tamnolila, tamno plava, tamnoljubičasta, bordo. Njihov izgled bukvalno uništavaju sve svetle, tople i nežne boje, kao što su žuta, svetlo zelena, roze, bež, braon, siva itd.

Vaša boja nije samo jedna nijansa, već čitav niz sa preciznim karakteristikama: dubinom, čistoćom i temperaturom boje. Nepravilno odabrana boja će prekriti lice žutim ili crvenim mrljama, a u dubini će naglasiti promene vezane za godine. Zbog toga je toliko važno uzeti u obzir sva svojstva boja.

Kako nositi duge haljine ovog leta?

Tyukin/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; triocean/iStock/Getty Images Plus via Getty Images