in

Bajka za odrasle: Otkrijte Dior kolekciju za jesen/zimu 2021/2022.

Ne možemo poreći da je svaka Diorova kolekcija bajkovita i magična na svoj način, ali za kolekciju jesen/zima 2021/2022. kreativna direktorka Marija Gracija Kjuri (Maria Grazia Chiuri) zaronila je u dečji svet. Inspiraciju je potražila u svetu bajki i pretočila ih u moderno doba.

Kako sama kaže: ”Bajke izazivaju i preispituju stereotipe i arhetipove. Sastoje se od narativa projektovanog u budućnost.“

A po Kjurijevoj, budućnost briše stereotipne crtane likove voljenih bajki iz detinjstva i nikada ne prerasta u kič. Postoje direktne reference, suptilno dočarane, ali nikada pogrešno protumačene kroz “Dizni” prizmu.
Na kraju krajeva, ko ne voli da se oblači kao princeza?

Crvenkapa se viđa na crvenom tepihu, ombre nijanse okeana rezervisane su za Malu sirenu, dok je Diorova slavna Bar jakna dizajnirana po ugledu na olovne vojnike. Kroz kolekciju se provlači i motiv ruže, prikladan omaž bajci “Lepotica i zver”, koju Kjurijeva najviše voli.

Pročitajte i… Dior najavio: Veliki povratak ajlajnera! Saznajte sve o ovom mejkap trendu

Ova razigrana kolekcija, simbolično predstavljena u Versaju, čita se kao svojevrsna kompilacija bajki, a uredno je složena u čak 64 kombinacije. U nastavku pogledajte neke od njih.

Bajkovite haljine inspirisane 18. vekom

Muška kolekcija: Prinčevi na belom konju

Moderne Alise u zemlji čuda

ZDL via Shutterstock