in

8 modnih promašaja koje je generacija Z vratila u život!

Moda zaista funkcioniše na nekom sopstvenom, ne uvek logičnom nivou. Često se dešava da se na neke modne trendove isprva mrštimo, a kasnije ne možemo da živimo bez njih. Isto tako, neki modni trendovi koje smo mrzeli se vraćaju, ali ih sada vidimo u potpuno novom svetlu – i želimo da ih nosimo! To je sada slučaj s nekim diskutabilnim stilovima koji su bili popularni devedesetih i dvehiljaditih.

Generacija Z nije iskusila upitne momente pomenutih trendova u prvom talasu, pa se tako zvoncare, “pederuše”, kratke karirane suknjice i čarape iznad kolena – polako vraćaju u modu. Iskreno, povratak nekih od pomentih komada dočekali smo s oduševljenjem, a nekima se baš i ne radujemo.

U nastavku vam predstavljamo koje su to modne promašaje pripadnici generacije Z pretvorili u pravi trend, koji sada izgleda mnogo bolje nego u originalnoj verziji.

Moda generacije Z

Duksevi s natpisima

Padnemija je uzela svoj danak, pa su, u želji da nam bude udobno, duksevi preplavili modni svet. Veoma popularni su duksevi sa natpisima , koji se kombinuju uz gotovo sve: suknje, helanke i pantalone.

Plisirane suknje

Školske uniforme koje na Zapadu nose srednjoškolke bile su inspiracija za ovaj izgled. Bilo da je u pitanju odlazak u šetnju, na posao ili na zabavu, plisirane suknje mogu biti dobar izbor. Samo, danas se kombinuju sa patikama ili mokasinama.

Dugačke čarape

Ranije smo boju čarapa gotovo uvek kombinovali sa bojom obuće i nije nam padalo na pamet da nosimo crne ili žute čarape sa belim patikama. Tome je došao kraj, pa je tako generacija Z u modu vratila dugačke čarape koje razbijaju monotoniju odevne kombinacije na jednostavan, ali upečatljiv način.

Nema više uskih farmerica

Iako “skini” džins nije potpuno izašao iz mode, u trend se vraćaju opuštenije i vrećastije farmerice, koje se najčešće kombinuju s čuvenim “starkama”. Ko bi rekao da ćemo ponovo voleti “mom jeans”?

“Tanga” farmerice

Nešto slično plitkim pantalonama koje su bile pravi hit 2000-ih, sada su u modi farmerice i pantalone sa prorezima na kukovima, te izgledaju kao da ispod nosimo “tanga” gaćice. (Pročitajte i… “Tanga” džins: Da li biste ga nosili?)

“Baget” torbe

Ukoliko ste početkom milenijuma bili u tinejdžerskim ili malo starijim godinama, verovatno ste videli, a možda i posedovali sličnu tašnu. Ove mikro-mini torbe ponovo se vraćaju u modu, iako nisu naročito korisne, jer u njih stane samo novac i, eventualno, naočare za sunce :).

“Novelty” printovi

Ukoliko volite puf rukave i tufnice, ovaj trend ćete obožavati. Takozvani “novelty” printovi nalikuju na džempere s grafičkim prikazima, ali često prikazuju pregršt neobičnih slika ili pak celu scenu.

Cipele sa platformom

Obuća sa platformom, bilo da su u pitanju sandale ili patike, ponovo je u modi. Ovo je sjajna vest za sve one koje vole način na koji ih cipele na potpeticu “podignu”, ali ipak žele i da im bude udobno!

 

 

 

 

Nick Karvounis via Unsplash; Nagy Arnold via Unsplash; behrouz sasani via Unsplash; Collins Lesulie via Unsplash