in

7 poza za fotografisanje koje je lako ponoviti

7 poza za fotografisanje koje je lako ponoviti

Da biste izgledali sjajno na fotografijama veoma je važno da znate da pozirate i da se dobro postavite u odnosu na svetlo. Mejkap nije na odmet, ali možete izgledati sjajno i bez njega. Ipak, nemojte da vas to pokoleba jer ne morate da budete model da biste izgledali odlično na fotografijama. Profesionalni fotograf nam je dao 7 jednostavnih poza za fotografisanje, a mi ih rado delimo sa vama.

 

7 poza za fotografisanje koje je lako ponoviti:

 

1.Jednostavna poza za fotografisanje

Okrenite telo za oko 30 stepeni prema kameri. Blago spustite rame i malo povucite butinu potporne noge na istoj strani. Slobodnu nogu stavite ispred radi prirodnosti fotografije. Stavite ruke u džepove, na pojas ili kukove. Ako želite opušteniji look možete staviti prste u omče za kaiš ili zgrabiti kopču pojasa. Da bi poza za fotografisanje bila uspešna, gledajte direktno u kameru ili sa strane sa podignutom bradom.

 

 

2.Elegantno sedenje

 

Najbolje bi bilo da se naslonite na nešto: sofa, stepenik, kamen i slično. Nagnite se unazad i budite ispravljeni. To je veoma važno! Jednu nogu savijte u kolenu, a drugu ispružite napred. Raširite laktove u stranu i oslonite se njima na predmet na koji se naslanjate. Nemojte zabacivati glavu unazad, već je držite ravno u smeru u kom su i vaše noge.

 

3. Ruke i lice u krupnom planu

 

Ako pravite fotografiju u krupnom planu, ovo može biti zanimljiva poza za vas. Spustite jedno rame, pogledajte u stranu i prinesite ruku licu. Na ovaj način dodajete misteriju fotografiji, a vaše lice će snažno preneti emociju i ostvariti wow efekat.

4. Fokus na bedru

 

Ova poza za fotografisanje je takođe u sedećem položaju. Telo okrenite ka kameri, a noge stavite blizu, ali ih nemojte prilepiti. Usmerite noge u stranu i savijte noge malo u kolenu. Jednom rukom se oslonite na kuk ili na oslonac, a drugu stavite na butinu.

 

5. Uz oslonac

 

U ovoj pozi za fotografisanje, prilikom oslanjanja nemojte previše priljubiti leđa uz oslonac. Podignite bradu da bi vam vrat izgledao duži i vitkiji. Možete podići obe ruke ili samo jednu i njome proći kroz kosu ili nameštati kapu.

 

6. Iskoristite celo telo

 

Postoji mnogo varijacija kako da iskoristite celu dužinu svog tela da bi poza za fotografisanje uspela. Mi vam dajemo jedan primer. Okrenite se  ka kameri. Oslonite se na jednu nogu, a drugu postavite blago napred.  Jednu ruku stavite na kuk, a drugu opustite.

 

7. Dodir zamišljenosti

 

Još jedna poza za fotografisanje u kojoj sedite. Glavu podržite naslanjanjem na lakat, laktom se oslonite na koleno. Druga noga i ruka su opušteni. Usmerite pogled u kameru.

Koju god od ovih poza da odaberete, izgledaćete sjajno, bez sumnje!