in

7 komada za osnažujući modni trenutak

7 komada za osnažujući modni trenutak

U poslednjih nekoliko godina u svetu mode desile su se velike promene. Pogledajte oko sebe i videćete koliko su moderna ženska odela, zapravo postala su mnogo popularnija od haljina i drugih odevnih komada.

Sada pogledajte u svoj garderober: Da li su vam odela draža od sve druge odeće?

Moderna ženska odela donose osnažujući modni trenutak

Ženska odela sastavljena su najčešće iz dva dela – blejzera i pantalona. To ih čini veoma praktičnim, jer svaki deo se može oblačiti i zasebno. Sa druge strane, nošenje kompleta ovog tipa slaže se sa mnogim detaljima i raznom obućom tako da uvek imamo opciju da izgledamo moderno i šik. Odela su uvek tu da naš autfit učine atraktivnim i privlačnim.

Strukirani crni blejzer

Strukirani crni blejzer je modni klasik. Udoban je i lak za kombinovanje. Birajte one crne blejzere koji izdužuju vašu figuru i sužavaju struk. Crni klasični blejzer je odličan izbor i za svakodnevne obaveze, kao što je odlazak na posao, ali i za večernju elegantnu priliku. Možete ga nositi uz pantalone dubokog struka i minimalističke gornje delove, kao što su rolke ili majice sa V izrezom.

Ovesized blejzer

Kao i strukirani blejzeri, tako i oversized blejzeri polako dobijaju titulu klasika. Veoma su udobni i praktični. Najbolje se slažu sa širokim pantalonama. Kada govorimo o obući, oversized blejzeri odišu ležernošću i elegancijom u istom trenutku, stoga ih možete kombinovati i sa elegantnim cipelama i sandalama na štiklu, a moderni su i u kombinaciji sa patikama. Izor je na vama!

Moderna ženska odela u jarkim bojama

Ženska odela moderna su u svim bojama, od jarkih roze nijansi do svedenih braon i crnih. Komadi dolaze u ranim bojama i materijalima, a na vama je da u skladu sa svojim ukusom izaberete one koji vam najbolje pristaju.

Karirana ženska odela

Karirani blejzer i pantalone su dobri jer osim što ih možete nositi zajedno, možete uz pomoć njih praviti super kombinacije kombinujući ih sa drugim jednostavnijim komadima. Karirane blejzere možete birati strukirane, a pantalone neka budu širokih nogavica. Ovakav izbor doprineće da izgledate moderno, a u isto vreme prikazaće vašu figuru najbolje moguće.

Kožni blejzeri

Komad koji u poslednjih nekoliko meseci dobija na popularnosti jeste kožni blejzer. Kombinovan sa suknjom ili dubokim pantalonama u isto vreme je i elegantan i šik.

Moderna ženska odela na pruge

Ukoliko volite da nosite ženska odela na pruge vodite računa o rasporedu pruga. Dobro je su one postavljene na skaninu vertikalno zato što će to upravo biti trik isticanja vaše figue. Prugasta ženska odela veoma su popularna i u oversized verziji i mnoge žene ih oblače u opuštenim varijantama izlaska uz patike.

Upečatljiva kombinacija sa suknjom

Kada su u pitanju ženska odela ne mora se misliti striktno na blejzer i pantalone. Do zanosnog autfita može vas dovesti i kombinacija blejzera i suknje u nekoj veoma upečatljivoj boji ili sa upečatljivim detaljima.

Kako birati ženska odela?

Materijal je najbitniji prilikom odabira odela. Birajte ona odela koja su elastična kako bi vam bolje pristajala. U isto vreme to će pomoći da vaše odelo bude i udobno. Ovo je posebno bitno ako planirate da odelo nosite na posao gde ćete provesti veći deo dana. Zbog toga uvek neka udobnost bude na prvom mestu. Dobri materijali za odelo su pamuk ili vuna, mada pamuk ima tendenciju da se gužva. Uz to, razmislite o tome gde ćete nositi odelo jer biranje materijala može biti uslovljeno i time.

Vodite računa oko toga kako se odelo održava. Na nekim odelima naznačeno je da ne smeju da se peru u mašini te ste uslovljeni da ga nosite na hemijsko čišćenje.

Kada su u pitanju boja i šare, crna je uvek glavna. Druge boje dolaze na red tek posle crnog odela jer njega možete najviše koristiti. Posle njega, za kombinovanje su najbolje braon, krem i siva. Ne plašite se eksperimentisanja već odaberite boju koja će biti glavna u vašem ormaru.

Izaberite i isprobajte odelo koje vam se dopada i budite sigurni da ćete izgledati atraktivno, odvažno i samouvereno.

Jovana Jevtićundrey/GettyImagesPlus