in

4 razloga zašto je “military” stil uvek u modi!

Tokom godina, svet mode usvojio je „military“ stil, što nije nimalo iznenađujuće, jer odevnim kombinacijama može dati onu ponekad preko potrebnu „oštricu“. Čak i samo aksesoar sa ovim printom, na primer, marama ili sat, potpuno će promeniti utisak koji autfit ostavlja.

Ali šta je uticalo na to da vojnički stil ( i dezen!) uđe u svet mode i tamo ostane već decenijama? Odgovor je malo komplikovaniji nego što mislite.

„Military stil“: Modni fenomen

Moda se bavi izgledom, a kada su u pitanju vojnički krojevi i dezeni, mnogo je razloga zašto su mnogima omiljeni.

  1. Praktičan je i to je glavni razlog zašto je military stil toliko popularan. Slaže se uz svaku odevnu kombinaciju, a postoje i varijacije na temu, od zelenih nijansi do sivih. Vojnički print je svuda!
  2. Budući da postoji posebna tehnologija pravljenja vojničke odeće, ona je izdržljivija. Sigurno poznajete nekog ko već deceniju ili dve ima iste vojničke čizme koje i dalje izgledaju kao da su juče izašle iz prodavnice.
  3. Boje vojničke odeće izabrane su u skladu sa ciljem kamufliranja (zelena, braon, kaki boja) i to su boje prirode u kojima se osećamo prijatno. Uz to pristaju svima, bez obzira na ten i boju kose. (Pročitajte i… Univerzalni modni saveti za svaki tip građe)
  4. Bilo da idete na trening, u izlazak ili na rok koncert, vojnički stil je odlična opcija za svaku priliku.

S_Chum / iStock via Getty