in

Zvezda ponovo? Ako bog da, nekada

Trener Monaka Saša Obradović vratio se u svoj rodni grad i “Pionir” i posle velikog preokreta njegov tim upisao je važan trijumf u borbi za plasman u plej-of Evrolige.

Ono što je obeležilo duel u „hramu košarke“ je i reakcija navijača srpskog tima – zvizduci i vređanje nekadašnjeg asa i trenera crveno-belih.

„Svako ko plati ulauznicu ponaša se onako kako hoće. Rekao sam to već jednom, ne želim previše da ulazim i komentarišem. Znate i vi i svi koji imalo poznaju o kome se radi, ne treba da objašnjavam. Nikad u životu nikome nisam dugovao, tako vaspitavam i svoju decu, da budu časni i dobri ljudi. I uvek će tako biti,“ rekao je Obradović i priznao da je sa mnogo emocija dočekao duel sa Zvezdom.

“To nisam pokazivao, ali bio je isti intenzitet emocija kao u onoj utakmici kada sam sa Albom igrao protiv Zvezde. Bilo mi je krivo što se neko izražava na način na koji se izražavao. Probao sam da se fokusiram na svoj tim i da izađemo kao pobednici. Mnogo mi je krivo što nisam imao više vremena u Zvezdi, verovatno bi bilo sve drugačije. Uzeli su mi snove. Ovo je Zvezdino odelo,” pokazao je strateg Monaka na svoj autfit.

Nekadašnji trofejni reprezentativac nije želeo da ulazi “dublje” u priču da li ima nekih dugova na relaciji klub – trener.

“Ne idemo u tom pravcu, ako hoćete nešto drugo da pitate,” a na pitanje novinara da li sebe u budućnosti vidi na klupi crveno-belih procedio je:

“Ako bog da, nekada.”

Monako je u seriji odličnih rezultata i plasman u Top 8 je sasvim realan.

“Naše šanse 8 rastu. Od preostalih deset utakmica sedam igramo kod kuće. Veliki je pritisak i velika emocija, to se oseća svuda u Monaku.”

Obradović je istakao da nikad nije imao talentovaniji tim.

“Najgore je na 20 razlike izgubiti glavu, izgubiti veru. Ovaj tim je počeo mnogo da veruje i ja sam deo svega toga. Čak ni na klupi nisam osetio neku preveliku paniku. Nije bilo negativnih reakcija već smo tražili rešenja. Imali smo kvalitetan razgovor u svlačionici i dobar izlazak u drugom poluvremenu. To je bilo odlučujuće, prvo odbrambeno, a posle smo iskoristili svoje jake strane. Ovo je najtalentovaniji tim koji sam ikada trenirao. S obzirom na njihov individualan kvalitet idemo u širinu. I način na koji mogu da rešavaju razne situacije je nenormalan. Ponekad kretnje koje bih voleo da igram ostanu po strani. Ipak je ovo igra zbog igrača, lepo je gledati sa različitih pozicija.”

Pohvalio je srpski trener Danila Anđušića.

“Danilo je sigurno jedan od važnih naših igrača. U svakom momentu je pretnja i može da okrene utakmicu samim prisustvom na terenu.”

Džejms?

“Dobar dečko,” završio je Obradović uz osmeh.