in

Žalim što se politika prenela na sport

Žalim što se politika prenela na sport

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović oglasio se posle odluke da ruski timovi budu suspendovani iz evropskih takmičenja, istakavši da se nada da će uskoro moći da se ponovo priča samo o sportu.

U ponedeljak je doneta odluka da ruski timovi budu suspendovani iz Evrolige i Evrokupa, zbog napada Rusije na Ukrajinu.

„Iskreno žalim zbog toga što se politička situacija prenela na sport. Sportisti nisu i ne mogu biti krivci za aktuelna dešavanja. Ako iko zna osećaj kada ste eliminisani za zelenim stolom, onda smo to mi u Srbiji, to jest bivšoj SRJ i siguran sam da se tome niti jedan pravi sportista ne može radovati“, napisao je Mijailović.

„Bespredmetno je pričati o tome da li će nekome sada ova situacija, uslovno rečeno da pogoduje. Da nije bilo politike, evropski šampion u fudbalu Danska se ne bi 1992. ni našla na EP. Ali su došli, odigrali pošteno i zasluženo osvojili titulu. Nadam se da ćemo uskoro svi ponovo moći da pričamo samo o sportu, pa onda neka na terenu pobedi najbolji“.

Ruski klubovi još nisu potpuno eliminisani iz takmičenja. Iz Evrolige su saopštili da će pratiti dešavanja, te da će, ukoliko razvoj situacije ne bude povoljan, poništiti mečeve timova iz Rusije.

Podsećamo, Lokomotiva Kubanj u grupi je sa Partizanom u Evrokupu.

Tagovi