in

Spali smo na 11 igrača, biće potreban dodatni angažman

Selektor srpskih košarkaša Svetislav Pešić ističe da je pred njegovim timom veliki izazov, te da će igrači morati da pruže svoj maksimum od početka meča sa Slovačkom.

Orlovi će u petak nastaviti borbu u okviru prve runde kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. U trećem kolu grupe A će u hali „Aleksandar Nikolić“ dočekati reprezentaciju Slovačke.

U prva dva kola, tim Srbije je zabeležio pobedu protiv Letonije u Beogradu i poraz na gostovanju u Belgiji, dok je Slovačka zabeležila dva poraza.

“Imaćemo jednu veoma zahtevnu utakmicu protiv veoma iskusnog tima koji je to pokazao ne samo sada, nego i u ranijim utakmicama. Mi njih pratimo zato što smo znali da ćemo igrati protiv njih. Oni su i tokom leta imali tu rundu predkvalifikacija, a odigrali su i sjajnu utakmicu protiv Letonije, gde su praktično u poslednjim trenucima izgubili. Najveća prednost koju poseduju u odnosu na nas je uigranost i veliko iskustvo”, rekao je Pešić.

Trofejni stručnjak neće moći da računa na sve igrače.

“Kod nas se situacija poprilično promenila. Od 24 kandidata koje smo zvali, sveli smo se na 11 igrača koji su danas spremni da igraju. Nekoliko igrača je još sa nama, koji su povređeni ili bolesni, ali se nadamo da će se jedan ili dvojica oporaviti i da niko od ovih 11 neće biti povređen ili bolestan. Ta situacija će od nas zahtevati jedan dodatni angažman, u šta uopšte i ne sumnjam. Moraćemo da damo maksimum od samog početka”.

Istakao je Pešić da je tokom pripremnog perioda urađeno sve što je bilo moguće.

“Ono što smo mogli u ovom kratkom periodu da uradimo, uradili smo. Momci su bili koncentrisani i motivisani. Odigrali smo sinoć utakmicu protiv Borca iz Čačka kao zvaničnu trening utakmicu. Zahvaljujem se ovim putem Borcu, kao i ekipi FMP protiv koje smo igrali pred prethodni kvalifikacioni prozor, što su nam pomogli da se što bolje pripremimo. Mislimo pozitivno, bili bi zahvalni da dođe publika da nas podrži i da nam da neophodan vetar u leđa, s obzirom da se ne nalazimo u nekom sjajnom momentu“, poručio je Pešić.

Utakmica u petak je na programu od 20.30, uz prenos na Sport Klubu 1.

Srbija će potom u nedelju otputovati u Slovačku, gde će u ponedeljak 28. februara od 18 časova igrati novu utakmicu protiv istog rivala.