in

Šest ekipa u plej-ofu, Zlatiboru pozivnica za ABA 2

Na Skupštini ABA lige održanoj (preko Zum aplikacije) u ponedeljak donet je niz odluka koje se tiču nove sezone. Najvažnija se odnosi na sistem plej-ofa u koji će se ove godine plasirati šest najboljih ekipa.

Na Skupštini su usvojeni pravilnici za sezonu 2021/22, odlučeno je da će se sva takmičenja pod okriljem ABA lige igrati u skldu sa FIBA pravilima, a promenjen je sistem takmičenja.

Ono što je najvažnija informacija jeste da će se u doigravanje na kraju sezone plasirati šest najboljeplasiranih ekipa iz ligaškog dela sezone.

Prvoplasirani i drugoplasirani tim idu direktno u polufinale, a preostala četiri tima će razigravati za dodatne dve pozicije u polufinalu. U tom razigravanju sastaće se treći sa šestim i četvrti sa petim, a igraće se serije na dve dobijene utakmice kao i serije polufinala. Finalna serija igraće se na tri dobijene utakmice.

Odlučeno je i da će dve specijalne pozivnice za popunjavanje ABA 2 lige biti dodeljene besplatno i to Širokom i Zlatiboru.

Odlučeno je i da budu odobreni zahtevi košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije za promenu termina devetog kola kako bi igrači mogli da se stave na raspolaganje reprezentacijama u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo.

Tagovi