in

„Rising Stars“ u novom ruhu

Odigran je prvi „Rising Stars Challenge“ u okviru ol-star vikenda po novom formatu. Odigrane su tri utakmice – dva polufinala do 50 poena i finale do 25, da se obeleži 75-godišnjica NBA, a MVP je bio Kejd Kaningem, prvi pik sa letošnjeg drafta.

U tom događaju učestvuju rukiji i sofmori, ali umesto da se odigra jedna utakmica, kao i ranije, bilo je četiri ekipe sa po sedam igrača – treneri su bili Ajzea Tomas, Rik Beri, Džejms Vorti i Geri Pejton, svi članovi Kuće slavnih.

Kaningem je vodio Tim Beri do pobede nad Timom Tomas u finalu sa 25:20.

„Bilo je zabavno – sjajni saigrači i treneri, prava atmosfera. Dobro sam se proveo“, rekao je Kaningem,  koji je upisao 5 poena, 2 skoka i 3 asistencije u finalu. U polufinalu je imao 13 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Po 5 poena u finalu dali su i Džejšon Tejt i Evan Mobli. Za poraženi tim u finalu najbolji je bio Prešs Ačijuva sa 12 poena, a Sadik Bej dodao je 5.

Nadovezao se košarkaš Hjuston Rokitsa Džejlen Grin:

„Bio je dobar osećaj. Zabavno, igrali smo slobodno“, rekao je Grin, čiji tim je izgubio u prvom polufinalu, nakon što je Dezmond Bejn pogodio dva penala za trijumf.

Kao i obično, igralo se opušteno, mada bi se igrači uozbiljili u završnici, a sve tri utakmice završene su na liniji penala, znak da su se odbrane ipak igrale.

„Dopada mi se ovo“, kaže plej Hornetsa Lamelo Bol, „Kreativan je novi format“.