in

“Publika će nam dati vetar u leđa”

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Selektorka Marina Maljković odredila je 12 igračica koje će se u Beogradu boriti za ‘vizu’ za Australiju.

U četvrtak u Beogradu, Osaki i Vašingtonu počinju kvalifikacioni turniri za žensko Svetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Australiji. Reprezentacija Srbije, aktuelni šampion Evrope, takmičiće se u “Hali sportova Ranko Žeravica“.

Srbiju će na kvalifikacionom turniru u Beogradu predstavljati 12 igračica – Ivana Raca, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik (kapiten), Ivana Katanić, Mina Đorđević.

Izabranice Marine Maljković prvi meč igraće u četvrtak od 21 sat protiv Koreje, dok su preostala dva meča protiv Australije i Brazila na programu u subotu i nedelju, takođe od 21 sat.

“Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije ovde u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Jedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre. Mi smo se okupile pre nekoliko dana i radimo na pripremi za svaku od tri utakmice koje nam slede. Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vetar u leđa”, rekla je Ivon Anderson.

“Na utakmici protiv Koreje biće veoma bitno da se držimo našeg plana igre, da izvršimo sve zadatke u odbrani pre svega… Znamo šta treba da radimo u napadu, ali je odbrana ključ, gde ćemo imati veliku individualnu odgovornost. Ali zato nas je Marina dovela ovde, da budemo sposobne da igramo protiv svih protivnika, svih vrsta odbrana… Jedva čekamo našu prvu utakmicu u Beogradu”.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije uz Australiju, koja je već obezbedila nastup kao domaćin.

Mečeve kvalifikacija pratite samo na kanalima Sport Kluba.