in

Pričati sada o titulama zvuči kao šala

Željko Obradović je po dolasku u Badalonu razgovarao sa noviniarima Mundo Deportiva. U opširnom intervjuu se prisetio svog boravka u Huventudu koji je naredni rival Partizana u Evrokupu, a između ostalog je poredio ta dva kluba.

Željko Obradović je kratko vodio Huventud baš kao što je to u početku njegove karijere bio slučaj sa Partizanom. Baš je u Huventud došao iz Beograda 1993. godine i osvojio je titulu šampiona Evrope sa Huventudom. Osim Željka Obradovića dva kluba imaju još toga zajedničkog. Često prave nove mlade igrače, važe za velike košarkaške institucije, ali su imali zajedničko i to što su do skora bili na rubu finansijske propasti.

„Huventud igra veoma dobro. U svim takmičenjima imaju rezultat i imaju kvalitet. Važno je da Huventud igra kao itm i da znaju šta hoće u svakom trenutku. Tim igra dobru koašrku“, kaže Željko Obradović koji je govorio i o mogućnosti da Huventud ili Partizan opet budu na krovu evropske košarke.

„Zavisi od generacije igrača. Problem kod Penje i Partizana je što ti trebaju igrači koji bi ostali tri ili četiri godine a to je teško. Ako bi se tim zadržao zašto ne bi osvojili Evroligu, iako nije lako ući na Fajnal for“.

Novinari su Željka pitali kako bi bilo idilično da baš sa Partizanom uzme desetu titulu šampiona Evrope.

„Prerano je pričati o tome. Imamo veoma mlad tim, prvo imamo Evrokup i cilj je povratak u Evroligu. Onda ćemo videti. Treba nam vreme i ako se i vratimo u Evroligu treba da vidimo šta možemo. Ima mnogo pitanja, a pričati sada o titulama je šala“, dodaje Obradović.

On je takođe rekao da se u Partizanu oseća kao da je u raju jer radi u klubu kojeg najviše voli i radi sa mladim igračima.

Još je Žoc pričao o zgusnutom kalendaru, evropskim trenerima u NBA, o Šarunasu Jasikevičiusu, svojoj karijeri u Panatinaikosu.

Meč iz Badalone gledajte večeras u 21 čas na Sport Klubu 1.

Tagovi