in

Pokazni trening reprezentacije za košarkaške trenere

Reprezentacija Srbije odradila je pokazni trening za članove Udruženja košarkaških trenera Srbije.

U sklopu priprema srpskog nacionalnog tima za predstojeći dvomeč sa Slovačkom, selektor Svetislav Pešić je otvorio vrata dvorane „Aleksandar Nikolić“ za preko 300 zainteresovanih trenera koji su imali priliku da se upoznaju sa načinom rada reprezentacije Srbije i posle treninga porazgovaraju sa selektorom o brojnim košarkaškim temama.

Uz veliki broj mladih trenera i studenata, na tribinama su se našli i afirmisani treneri, osvajači brojnih titula i medalja, poput Vladimira Jovanovića, Aleksandra Džikića, Slobodana Klipe i Nenada Čanka.

Naša želja i obaveza je da se približimo jedni drugima i da približimo naš način rada mladim trenerima. Naša trenerska škola je poznata, ali sama igra se iz godine u godinu menja i mi moramo da se tome prilagođavamo i da tražimo nove načine kako bi rezultati našeg rada bili dobri“, istakao je Svetislav Pešić koji se sa trenerima dugo zadržao u razgovoru na temu motivacije igrača, psihološke i taktičke pripreme kako ekipe, tako i svakog pojedinca.

Reprezentacija Srbije će u petak, 25. februara od 20:30 igrati utakmicu trećeg kola, prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Slovačke. Utakmica se igra u hali „Aleksandar Nikolić“.

Tagovi