in

Partizan i Zvezda moraju da naprave konsenzus oko deobe termina – Sport

Partizan i Zvezda moraju da naprave konsenzus oko deobe termina – Sport

Direktor beogradske Arene Goran Grbović izjavio je da Partizan i Crvena zvezda moraju da naprave konsenzus oko deobe termina u najvećoj hali u regionu.

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je juče da je izuzetno nezadovoljan tretmanom u beogradskoj Areni i zatražio da ima ravnopravan status sa Partizanom.

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović dao je izjavu za Sport Klub u kojoj je odgovorio na saopštenje Crvene zvezde u vezi sa korišćenjem termina u Areni i istakao da „crno-beli” imaju višegodišnji ugovor sa najvećom dvoranom u Srbiji, kao i da obaveze prema tom ugovoru izmiruju na vreme.

„Crveno-beli” su se potom oglasili saopštenjem u kojem ovog puta zahtevaju odgovor od rukovodstva beogradske Arene, a “ne od zakupca sa kojim je raskinut ugovor“.

„Apelujem na naše natrofejnije klubove. Sve u ime zajedničkog cilja, evroligaških licenci, da dvojica predsednika, Mijailović i Čović, kao pametne i uspešne rukovodioce, ne moraju da se vole, sednu i dogovore se. To je mnogo važnije od nekih termina za treninge u maloj sali, najgluplje stvari na svetu kao razloga za raspravu. I jedni, i drugi, imaju benefite u najvećoj dvorani, koriste je na ivici naših održivih troškova, Partizan ispunjava neke ugovorne obaveze, a Zvezda zbog rušernja ‘Basketlenda’, ostaje bez uslova za rad sa pojedinim klupskim kategorijama”, istakao je Grbović za Sport Klub i dodao da dogovor može da se pronađe.

„Daj da se uhvatimo za ruke, ne za prste i sa A licencom uđemo u Evroligu, gde im je mesto odavno, mnogo pre nekih drugih. O tome bi trebalo razmišljati. To je samo tehnički problem koji je rešiv u sportskom kontekstu. Ideja crveno-belih je da se dele termini u maloj sali, u kojoj trenutno Partizan ima 15 sati dnevno, od 8.00 do 23.00. Moraju da naprave konsenzus oko deobe termina, pa zašto oko toga da se svađaju. Neka oba predsednika razmišljaju o stalnom evroligaškom mestu, zbog klubova i srpske košarke definitivno”, izjavio je Grbović i dodao da se nada jednom ozbiljnom razgovoru i dogovoru vodećih ljudi Partizana i Crvene zvezde.