in

Ovo je ružno, ruski klubovi izbrisani, kakva je perspektiva Evrolige?

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović razgovarao je na treningu crveno-belih sa novinarima na više tema, a govorio je i o izbacivanju ruskih klubova iz Evrolige i Evrokupa.

Posle zvanične odluke o izbacivanju ruskih klubova iz elitnog takmičenja praktično će za mesto među osam najveći rival crveno-belima biti Monako. U poslednja četiri kola Dejan Radonjić pokušaće svoj tim da dovede do završnice takmičenja.

Crvenu zvezdu očekuju tri gostovanja – Albi, Bajernu i Žalgirisu i kod kuće duel sa Anadolu Efesom.

Na otvorenom treningu u sredu, Nebojša Čović se osvrnuo na čitavu situaciju nastalu zbog rata u Ukrajini, istakavši da je očekivao da će stvari ići drugim tokom.

“Mislio sam da će ovo biti privremeno. Posle ove odluke smo ušli u komplikovanu situaciju. Niko rat nije očekivao. Poslednji sam čovek, a i mi samo zemlja da pričamo o sankcijama sportu”, rekao je Čović.

“Očekivao sam da će možda biti prebačeni njihovi mečevi u Beograd. Ovo je ružno. Izbrisani su ruski klubovi. Kakva je perspektiva Evrolige? Nama su obrisali dve pobede koje se premiraju sa 37.000 evra. Mi smo ovo mesto zaslužili i bez izbacivanja timova. Ne želim da to bude pritisak. Baš mi je ružno”, rekao je Čović.

On je objasnio i kako je funkcionisalo glasanje o izbacivanju ruskih klubova, istakavši da su o tome mogli da svoj glas daju samo evroligaši sa A licencom.

“Mi nismo bili u situaciji sada da glasamo. Jesmo kod prve situacije za bodovanje, glasali smo da se sve broji. Ovih 11 klubova je ovako odlučilo. Kakva će sad biti sledeća sezona? Ne smiruje se. Perspektiva Evrolige i Evrokupa je neizvesna. Krivo mi je što je ovakva odluka doneta”, poručio je Nebojša Čović.

Tagovi