in

Osvojili bismo Skudeto 2020, sledeće nedelje o ostanku

Trener Virtusa Aleksandar Đorđević je za Gazetu delo sport pričao o Virtusu sa kojim je u petak osvojio titulu prvaka Italije. Srpski trener po pisanju italijanskih medija napušta bolonjski klub, a mnogi na njegovom mestu vide asistenta Torotna Serđa Skariola.

Bolonja je za košarku zahtevna sredina, puna očekivanja. Moj cilj je bio da izgradim nešto novo. Virtus je nestao iz Evrope na 20 godina. Hteo sam da povučem liniju i da svi gledaju unapred jer se košarka promenila. Ja, moj stručni štab i igrači smo vratili klub na mapu, vratili smo i entuzijazam povratkom navijača. Skudeto je rezultat dugačkog procesa u koji sam stavio svoj način razmišljanja. Moji rezultati moraju biti ocenjeni na taj način„, rekao je Đorđević koji nije hteo mnogo da priča o svojoj budućnosti u Virtusu.

Tek smo završili sa proslavom titule pre koji sat i sada hoću da opet uživam. Sledeće sedmice ću se sresti sa menadžmentom kako bismo mirno pričali. Mislim da imam odličan rezultat i da smo to ostvarili zajedno što je očigledno„.

Đorđević veruje da bi Virtus još prošle godine osvojio Skudeto.

Siguran sam da bismo pobedili 2020, jer smo vodili pred početak karantina. Napišite to velikim slovima molim vas„.

Italijanski mediji inače Đorđeviću već nalaze zamenu, priča se da će Serđo Skariolo u Virtus i to na tri sezone, ali je problem klauzula koju bi bolonjski klub morao da plati Toronto Reptorsima gde je Skariolo pomoćnik. Đorđević bi trebalo da razgovara sa upravom Virtusa sledeće nedelje, ali je po medijima u Italiji rastanak maltene siguran.

Tagovi