O tome je pričao Sale Đorđević…

Selektor Srbije Igor Kokoškov veoma je zadovoljan partijama na Akropolis kupu. Nije se libio da iznese niz pohvala na račun košarkaša, a posebno je istakao borbenost, energiju i nesebičnost.

Orlovi su dobili sve tri pripremne utakmice uoči kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Poslednji u nizu pali su Grci u Atini sa 75:64.

Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali. Visoka energija i motiv nikad nisu izostajali„, rekao je Kokoškov i dodao:

Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu, ali raduju asistencije. Igramo nesebično, jedan za drugog. To je ta dobra energija. O tome je pričao i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam na njih„.

Pre Grčke, trijumfi su upisani nad Portorikom i Meksikom.

Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou„, zaključio je Kokoškov.

Pred Srbijom je još jedan prijateljski meč – protiv Meksika u sredu u dvorani Aleksandar Nikolić. Kvalifikacioni turnir startuje 29. juna u Beogradu.

Tagovi