in

O Evrobasketu kad dođe vreme, razmišljam o sadašnjosti

Aktuelni MVP NBA lige Nikola Jokić kaže za Glas Amerike da još ne razmišlja o Evrobasketu, pošto mu je u toku sezona sa Denver Nagetsima.

Evropsko prvenstvo održava se od 1. do 18. septembra.

„Ja ne razmišljam o tim stvarima uopšte, o reprezentaciji sada. Nekako pokušavam da se fokusiram na sadašnjost, a to kad dođe, razmišljaću kad dođe“, rekao je Jokić za Glas Amerike.

Centar Nagetsa, koji je sa Srbijom bio olimpijski vicešampion 2016. godine, očekuje posetu selektora Svetislava Pešića i sportskog direktora reprezentacije Dragana Tarlaća.

„Najavili su mi se, sad sam, da budem iskren, zaboravio datum… Tarlać, koji je moj, da kažem Mačvanin, iz Riđice blizu Sombora, najavili su se i radujem se njihovom dolasku“.

Uprkos tome što Nagetsima nedostaju Džamal Marej i Majkl Porter junior, trenutno su šesti na zapadu sa skorom 43-31. Ipak, za nešto više u plej-ofu…

„Bez ta dva igrača ne znam koliko daleko možemo da doguramo, pogotovo što će sve ekipe biti zdrave i kompletne. Sigurno da ti nedostaje Džamal koji je sjajan strelac i Majkl Porter, koji uvek može da ubaci 20-30 poena. To je mnogo poena u rukama, koji nam fale, što je u plej-ofu veoma značajno. Mislim da u plej-ofu pobeđuje talenat i onaj koji može da postigne koš, dok u regularnoj sezoni nekad imaš utakmicu za utakmicom, nekad može da presudi neka energija, neka požrtvovanost, dok se u plej-ofu to podrazumeva”, kaže 27-godišnji Jokić i dodaje:

„Bolji tim uvek pobedi u plej-ofu, po meni. Jeste, možeš da ukradeš jednu utakmkicu ili dve, ali na kraju pobedi onaj koji je stvarno bolji. Tako da je neko moje mišljenje da… Normalno i bez njih ćemo se truditi i pokušati da damo sve od sebe, ali biće mnogo lakše sa njima“.

Ove sezone, Jokić prosečno beleži 26,2 poena (57,3% šut iz igre), 13,5 skokova i 7,9 asistencija.