in

Minesota zaustavila Jokića, Denver ide u Jutu sa 4-1

Denver Nagetsi su doživeli prvi poraz na turneji na kojoj su igrali sa nekoliko timova na Istoku, a završiće je mečevima sa ekipama sa Zapada. U Mineapolisu su bili bolji Timbervulvsi 130:115.

Posle Detroita, Bruklina, Nju Orleansa i Milvokija, na red je došla Minesota. Taj tim je bio ipak preveliki zalogaj za Nagetse koji odmah u četvrtak treba da gostuju Juti u derbiju protiv starog rivala na Zapadu.

Minesota je meč dobila zbog duže klupe. Čak 19 poena više dali su Timbervuvsi rezerve u odnosu na klupu Nagetsa. Odmah na početku je Minesota napravila seriju 25-7 kada je Nikola Jokić sedeo na klupi. Prednost Minesote je rasla u drugoj i trećoj četvrtini, išla je i do 30 razlike pa kao i protiv Baksa Jokić nije igrao poslednju četvrtinu. Treba zato očekivati da bude što duže u igri protiv Džezera. On je inače imao pred meč problema sa povredom prsta na nozi ali je ipak odigrao, dok je povređen bio Demarkus Kazins.

Jokić je inače imao 21 poen, 16 skokova i osam asistencija. Karl Entoni Tauns je imao 24 poena, Tajron Prins je sa klupe doneo 23, a još tri rezerve Minesote su bile dvocifrene.

Tagovi