in

Mađarska šokirala Crnu Goru u Podgorici

Košarkaši Mađarske uspeli su da se revanširaju selekciji Crne Gore za poraz u Debrecinu. Posle bolje igre u većem delu meča, Mađari su u Podgorici slavili sa 88:84. U drugom meču grupe, Francuske je pobedila Portugaliju sa 69:56, pa sada Francuska ima skor 4-0, Crna Gora i Mađarska 2-2, a Portugalija 0-4.

Najefikasniji u sastavu Mađarske, bili su David Vojvoda sa 24, Zoltan Perl sa 20, Benedek Varadi sa 13 i Rosko Alen sa 11 poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džastin Kobs sa 22, Vladimir Mihailović sa 18, Nemanja Radović sa 16 i Dino Radončić sa 12 poena.

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, nisu bili na nivou na kojem su bili pre nekoliko dana, kada su u Debrecinu slavili sa 83:67. Stepen agresivnosti u odbrani nije bio na željenom nivou, pa je Mađarska lako stizala do poena. S druge strane, Crna Gora je imala 11 izgubljenih lopti, uz sedam promašenih slobodnih bacanja, pa je Mađarska na poluvremenu vodila sa 40:35.

Izvor : fiba.basketball

Prevagu na tasu Mađara, doneli su David Vojvoda sa 11, odnosno Majkl Hopkins, Zoltan Perl i Rosko Alen sa po šest poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džastin Kobs i Vladimir Mihailović sa devet, odnosno Nemanja Radović sa sedam poena.

U nastavku meča, Mađarska je u režiji sjajnog Davida Vojvode uspela da pobegne na 54:44 sredinom treće deonice. Crna Gora se tek u tom momentu probudila. Odbrana je dobila željenu čvrstinu, pronalažena su produktivna rešenja u napadu, pa je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 59:59.

Dilama je bila – da li će Crna Gora uspeti do kraja meča da slomi selekciju Mađarske, kojoj je dozvolila da se razigra tokom prvog poluvremena, tokom većeg dela treće deonice.

Izvor : fiba.basketball

Na nešto više od tri minuta pre kraja Mađarska je vodila sa 78:68, nakon dve trojke i nekoliko laganih poena pod samim košem. Crnoj Gori je trebalo malo sportsko čudo. Izabranici Boška Radovića su stigli do 79:83, Nemanja Radović je promašio zicer. Stigla je Crna Gora do 84:86 na pet sekundi pre kraja, Zoltan Perl je mirno pogodio dva slobodna bacanja za 88:84.

Treći FIBA prozor, koji kao i sve ostale utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, možete da pratite na kanalima Sport Kluba, na programu je od 30. juna do 4. jula. Crnu Goru očekuju dueli sa selekcijama Francuske i Portugalije, a sa istim rivalima, snage će odmeriti i Mađarska.

Izvor : fiba.basketball

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Francuska, Crna Gora, Mađarska i Portugalija, u glavnoj rundi kvalifikacija ukršta sa grupom u kojoj su Litvanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska i Češka, a svi bodovi iz prve faze se pronose u glavnu rundu kvalifikacija.