in

Ljubljana se uključuje u trku za fajnal for Evrolige

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković istkao je da je slovenačka prestonica izuzetno zainteresovana da u tekućoj sezoni, ili barem nekoj od narednih, ugosti najbolje tiove evropske košarke i organizuje završni turnir Evrolige.

Na početku sezone važila je odluka da će organizator narednog fajnal fora EL biti Berlin, ali zbog protivepidemijskih mera izgleda da to neće biti slučaj, a još nije otkriveno u kojem će se gradu ta svečanost upriličiti.

Beograd je bio jedan od gradova koji su istakli kandidaturu za organizaciju kada se mogućnost pojavila, ali odluka o premeštanju domaćinstva i dalje nije zvanično doneta.

Inicijativu da se F4 održi u Ljubljani pokrenuli su gradonačelnik Janković i klub Cedevita Olimpija, a hala u kojoj bi se sve održalo bile bi popularne „Stožice“. Kako prenosi sportklub.si, o ovoj mogućnosti obavešten je i ministar privrede u slovenačkoj vladi Zdravko Počivalšek.

Poslednji put kada je u Ljubljani održan F4 bila je 1997. godina.

Fajnal for će se održati od 27. do 29. maja, a u direktnim prenosima moći ćete da ga pratite ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

Tagovi