in

Litvanija nadigrala BiH u Viljnusu

Izabranici Vedrana Bosnića, košarkaši Bosne i Hercegovine, nisu želeli da putuju u Litvaniju, posle intervencije od strane čelnika FIBA, krenuli su put Viljnusa na dan utakmice, a Litvanija je takvu situaciju iskoristila da lagano stigne do pobede – 77:56. Posle četiri odigrane runde, Litvanija ima skor 4-0, Bosna i Hercegovina 2-2.

Najefikasniji u sastavu Litvanije, bili su Tomas Dimša sa 19, Deividas Galijus sa 15 i Gitis Redževičijus sa devet poena. Kod BiH, raspoloženi za igru u napadu, bili su Edin Atić sa 12, odnosno Amar Gegić i Kenan Kamenjaš sa po 10 poena. Džanan Musa je postigao sedam.

Izvor : sofascore

Litvanija je odlično otvorila meč, uspela je da nemete brzu igru, uspela je da stekne prennost od osam poena na kraju prve deonice – 20:12. Međutim, izabranici Vedrana Bosnića nisu želeli da se predaju, pojačali su stepen agresivnosti u odbrani, pa su do kraja prvog poluvremena, stigli do 32:34.

Izvor : fiba.basketball

Tomas Dimša je ubacio 13, a Laurinas Birutis i Arnas Butkevičijus po šest poena za Litvaniju. Kod BiH, raspoloženi za igru u napadu, bili su Edin Atić i Emir Sulejmanović sa po sedam, odnosno Amar Gegić i Džanan Musa sa po pet poena.

U nastavku meča, Litvanija, koja je imala više igrača u sastavu, koja je igrala daleko agresivnije u odbrani, ponovo je uspela da stekne dvocifrenu prednost, Bosna i Hercegovina koja je u dvoranu stigla direktno iz aviona, nije imala snage za još jedan povratak u meč, pa je na kraju, selekcija Litvanije sačuvala oreol nepobedivosti u kvalifikacijama za Mundobasket.

Izvor : fiba.basketball

Treći FIBA prozor, koji kao i sve ostale utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, možete da pratite na kanalima Sport Kluba, na programu je od 30. juna do 4. jula. BiH očekuju dueli sa selekcijama Bugarske i Češke, a sa istim rivalima, snage će odmeriti i Litvanija.

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze BiH, Litvanija, Bugarska i Češka, ukršta sa grupom u kojoj su Crna Gora, Francuska, Mađarska i Portugalija, a svi bodovi iz prve, prenose se u glavnu rundu kvalifikacija, u koju će stići po tri selekcije.