in

Kobs vakcinisan Sputnjikom, Italijani mu pravili probleme

Džastin Kobs će sigurno dugo pamtiti putovanje, utakmicu i pobedu nad Virtusom, koju je Budućnost ostvarila u minulom kolu Evrokupa – 68:62.

Naime, odlični bek Budućnosti i reprezentacije Crne Gore morao je da savlada čitav niz prepreka, kako bi stigao u Bolonju, a zatim pomogao ekipi da stigne do pobede.

Kako javlja „Gazeta delo sport“, Kobs je vakcinisan ruskom vakcinom Sputnjik, koju nisu odobrile zemlje EU, pa je američki plejmejker tretiran kao nevakcinisana osoba.

Zbog toga je Budućnost poslala Kobsa avionom u Ljubljanu, odakle je automobilom stigao do Bolonje, piše „Gazeta“.

Izvor : KK Budućnost Voli

Kada je došao u Italiju, zbog ograničenja za nevakcinisane sportiste i osobe u Italiji, Kobs je vreme provodio u automobilu kojim je stigao, jer pre utakmice nije mogao da uđe u hotel u kome su bili smešteni njegovi saigrači, s obzirom na njegov vakcinalni status.

Nije mogao da uđe čak ni u svlačionice u dvorani, već je bukvalno u dvoranu ušao neposredno pre početka meča, a napustio je odmah posle utakmice bez tuširanja.

Kobsu je dozvoljen ulazak u Italiju zato što je imao negativan test ne stariji od 48 sati pre nego što je ušao u zemlju.

Kobs je igrao 25 minuta i sakupio osam poena, četiri asistencije, tri izgubljene lopte.

Tagovi