in

Ko je lud da ne računa na Lučića i Kalinića? Teodosić će igrati

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za predstojeći „prozor“ u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Indoneziji, Japanu i na Filipinima. Protivnici „Orlovima“ u prvom kvalifikacionom terminu biće Letonija i Belgija. Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je za medije pred start kvalifikacija.

Prvi meč Srbija će igrati 25. novembra u Beogradu protiv Letonaca, a zatim će 28. gostovati Belgiji. Ove mečeve moći ćete da pratite isključivo na kanalima Sport kluba. U grupi A, u kojoj igra selekcija Srbije, takmiči se još i državni tim Slovačke.

Reprezentacija Srbije će moći da računa i na usluge svog kapitena – Miloša Teodosića.

Miloš je na putu ka Beogradu, rešio je porodični problem na zadovoljstvo svih“, izjavio je selektor Svetislav Pešić.

Vrlo sam zadovoljan, svi igrači koje smo zvali su se odazvali. Naravno, igraćemo bez momaka koji nastupaju u Evroligi, oni će biti tu za neka druga vremena. Svima dajemo šansu, pa ćemo videti o može da pomogne ekipi“, rekao je popularni „Kari“.

Govorio je Pešić i o prvom protivniku „Orlova“.

Letonija je u velikoj prednosti, bili su zajedno čitaj jul i avgust i već su uigrani. Igraju u inostranstvu, to su momci sa iskustvom, a tu je i Rodions Kuruc iz Partizana. Mi smo ih dobro skautirali vidi se da su kao dobro uigrana mašina. Predstavljaju izazov za nas“, rekao je srpski selektor.

Nemamo vremena za uigravanje. Pokušavamo da budemo racionalni i u izboru taktike, napada, a i postavljanju igrača na njih. Želimo da igrači imaju radna mesta kao u klubovima. Ne želimo promene, ionako su zbunjeni. Igrači su su vrlo ambiciozni, a čim se tako ponašaju, onda i oni mene motivišu. Potrebno je posebno zalaganje na mečevima kvalifikacija da bismo kompenzovali nedostatak uigranosti. Potrebna nam je i podrška publike da pomogne ovim mladićima.“

Da li će u drugom meču „prozora“ Srbija moći da računa na igrače iz Evrolige.

U kontaktu smo sa Efesom – i sa Micićem, i sa Petruševom, kao i Nedovićem, ali teško je u ovoj situaciji. Svi igraju mečeve u četvrtak, petak. Rešavaćemo… Oni su pokazali interesovanje da igraju.“

Usledilo je pitanje da li selektor račina na Nikolu Kalinića i Vladimira Lučića.

Ko je lud da na njih ne računa? Ne znam da li oni na mene računaju. I sa njima je odavljen razgovor, dobar razgovor, oni su motivisani ali sada igraju EL.“

Izvor : KSS

Igrači na koje će srpski selektor moći da računa na predstojeća dva meča su:

Balša Koprivica (Partizan),
Aleksa Avramović (Partizan),
Uroš Trifunović (Partizan),
Nemanja Dangubić (Partizan),
Rade Zagorac (Partizan),
Alen Smailagić (Partizan),
Nikola Jović (Mega),
Nikola Đurišić (Mega),
Jovan Novak (Fuenlabrada),
Dušan Ristić (Fuenlabrada),
Aleksa Radanov (Igokea),
Dalibor Ilić (Igokea),
Dragan Apić (Zijelona Gora),
Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost),
Nikola Rebić (Miteldojčer).

Poznato je da će članovi stručnog štaba biti trener čačanskog borca Marko Marinović, zatim Nenad Trunić i Oliver Kostić. 

Sve utakmice košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)