in

Jokić zbog incidenta propušta jedan meč, Moris mora da plati 50 hiljada dolara

Srpski centar Nikola Jokić kažnjen je jednim mečom neigranja zbog učestvovanja u incidentu na meču Denver Nagetsa i Majami Hita, potvrdila je liga. Igrač sa kojim je Somborac imao sukob, Amerikanac Markif Moris, kažnjen je samo finansijski – sa 50 hiljada dolara.

Nikola Jokić će zbog toga propustiti meč sa Indijana Pejsersima u noći između srede i četvrtka, a činjenica da će biti suspendovan za jedan meč znači da će izgubiti nešto više od 200 hiljada dolara.

Osim Morisa, kojeg je Jokić gurnuo na parket posle pretrpljenog udarca, u redovima Majamija kažnjen je i Džimi Batler zbog „pokušaja da eskalira sukob“ – moraće da plati 30 hiljada dolara.

Posle ovog sukoba Jokić, aktuelni MVP NBA, izjavio je da je to bio glup potez, a njegov trener Majkl Meloun rekao je da bi Srbin ubuduće trebalo bolje da kontroliše emocije, ali da razume njegovu reakciju.

Posle duela dosta se govorilo i o pisanjima na društvenim mrežama – prvo se na tviteru oglasio Markus Moris, brat-blizanac Markifa, koji je bio uključen u sukob, a potom i Strahinja i Nemanja Jokić – rođena braća nekadašnjeg košarkaša Mege.

Tagovi