in

“Iskoristili smo već sve prideve da opišemo Dončićevu igru”

Trener Dalas Meveriksa Džejson Kid oduševljen je igrama Luke Dončića, koji je ubacio 49 poena u pobedi nad Pelikansima 125:118.

Meč je praktično bio rešen već posle prve deonice koju su Mevsi dobili rezultatom 45:27. Luka je dao 19 poena u prvih 12 minuta, a Dalas je trojke gađao 9 od 12.

„Luka je na startu odredio ritam utakmice. Možemo da sedimo ovde i da govorimo o njemu ceo dan. Neverovatne su stvari koje on radi na terenu, i za sebe i za saigrače. Iskoristili smo svaku imenicu i pridev da opišemo njegovu igru. Samo postaje bolji“, kaže Kid i naglašava da je zadovoljan Dončićevim napretkom u odbrani:

„Nekada igračima samo treba zatražiti da nešto urade. On obavlja odličan posao i mislim da igra na visokom nivou. Sledeći korak za njega jeste da bude u jednom od najboljih defanzivnih timova“.

Centar Mevsa Maksi Kleber takođe je impresioniran Dončićevim igrama.

„Neverovatno je to što radi u ovom periodu, čini da izgleda lako dati 40 poena. Nadaren je i zabavno ga je gledati“, ističe Kleber.

Mevsi imaju skor 35-24, a Dončić ove sezone prosečno beleži 27 poena (44,8 posto šut iz igre, 32,9 posto za tri) i po 9 skokova i asistencija.

Tagovi