„Hvala Bogu, nama želje nikad ne nedostaje!“

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sa uspehom je otvorila Evropsko prvenstvo – slavila je u prva dva kola grupne faze protiv Italije i Grčke. Posle dana odmora izabranice Marine Maljković u nedelju igraju protiv Crne Gore, a u susretom tom duelu govorile su Saša Čađo i Nevena Jovanović.

Srbija je u četvrtak posle velike drame slavila posle produžetka protiv Italije rezultatom 86:81, a u petak je deklasirala Grčku 85:51.

Kao i na svaku utakmicu do sada, izaći ćemo sa velikom željom i motivacijom. Danas smo imale kratku priliku da se spremimo za sutrašnji meč. Mislim da smo spremne i idemo da se borimo kao i uvek. Ne volim mnogo da pričam o taktici, ali mislim da su uvek presudne motivacija i želja, a hvala Bogu nama toga nikada ne nedostaje, tako da sa velikom željom idemo u sutrašnji meč“, izjavila je 31-godišnja Saša Čađo.

Crna Gora u prva dva kola ima pobedu protiv Grčke i poraz od Italije.

Očekuje nas teška utakmica. Znamo šta nam donosi – prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale. Mislim da smo spremne. Prošle smo mnogo utakmica tog tipa i mislim da je ekipa zrela. Naši klasični aduti mogu da budu presudni. To su energija i borbenost. Ko god uđe sa klupe doprinese još više, još bolje… Mislim da imamo mnogo veću rotaciju od Crne Gore i da to može da bude jedna od prednosti“, rekla je Nevena Jovanović, koja je, baš kao i Čađo, „bronzana“ sa OI u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Srbija i Crna Gora će igrati u Valensiji u nedelju od 12 časova.

Tagovi