in

Gužva za plej-of, Makabi pobegao Zvezdi

Situacija oko plasmana u plej-of Evrolige postaje sve složenija. Crvena zvezda u petak gostuje Albi i nema mnogo izbora. Mora da dobije tu utakmicu kako bi san o četvrtfinalu opstao. Međutim crveno-beli će morati i da osluškuju situaciju sa drugih terena, tačnije sa onog u Kneževini gde Monako Saše Obradovića dočekuje Baskoniju.

Mnogi timovi su posle eliminisanja ruskih klubova iz Evrolige naprasno dobili šansu da uđu u plej-of. Uz to nekima se pogodilo i da su u sjajnoj formi, a uz Crvenu zvezdu slična situacija se desila Makabiju, Baskoniji, dok je Monako i ranije imao solidan ritam.

Situacija na tabeli je takva da Makabi stoji najbolje. Ponos Izraela je sa novim, privremenim trenerom Aviom Evenom našao sjajnu formu i ekipa je dobila Armani i Real kod kuće i ima 13 pobeda, dve više od Crvene zvezde.

Ekipe koje su Zvezdi i dalje na dohvat ruke su Monako i Bajern. Bavarci su izgubili od Panatinaikosa, a čini se da imaju sreće što ne igraju ovo kolo (trebalo je da igraju sa ruskim timom) jer će se tako lakše oporaviti od korone i probati da naprave poslednji trzaj ka plej-ofu.

Monako Saše Obradovića je u solidnoj poziciji, ali ima meč sa Baskonijom u petak. Monako ima skor 12-13, a Baskonija 11-15. Prosto se ne zna koja je solucija gora po Zvezdu u ovom meču. Ako Monako dobije onda beži crveno belima, a ako dobije Baskonija onda će čak tri ekipe imati po 12 pobeda (Bajern, Monako i Baskonija).

Svakako šta god da se desi Zvezda prvo mora da brine o sebi i mora da dobije Albu, što je najbitniji preduslov da može uopšte da onda gleda na tabelu i osluškuje šta rade druge ekipe. Može lako da se desi da posle ovog kola čak četiri ekipe imaju 12 pobeda, uz nejednak broj mečeva. Baskonija je tu najranjivija jer posle Monaka ima samo još jedan meč i to sa Žalgirisom. Zvezda gostuje Bajernu, u možda i presudnom meču, Žalgirisu pa dočekuje Efes.

Bavarci su u ovoj situaciji sigurno u najvećem problemu. Tim Andree Trinkijerija osim kovida za protivnike ima i preteška imena. Posle Zvezde sledi gostovanje Feneru i Efesu, pa na kraju i Realu. Monako ima posle Baskonije još dve utakmice i to sa Armanijem u Milanu i sa Albom kod kuće.

Utakmicu Alba – Crvena zvezda možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)