in

Govore mi da se vakcinišem, ali za mene nije tako prosto

Plejmejker Bruklin Netsa Kajri Irving i dalje ne može da nastupa na utakmicama koje njegov tim igra kao domaćin jer nije vakcinisan protiv virusa korona, a često je zbog takve odluke meta kritika dela košarkaške javnosti koji smatra da nije dovoljno požrtvovan za svoj tim.

Irving kaže da želi da igra za svoj tim u „Barklejs“ centru i da se nada da će se politika u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze kovidom u Njujorku uskoro promeniti, pa će moći da igra kao domaćin.

Tim će izgledati bolje kada se uigraju još neki igrači. Ipak, želeo bih da mogu da igram na domaćem parketu. Neki ljudi mi kažu da je stvar jednostavna i da samo treba da odem da primim vakcinu. Za mene i moj način života nije tako prosto, ali se svakako molim za dobar ishod“, kaže 29-godišnji Kajri Irving.

Ne osećam krivicu zbog ove situacije. Ja sam jedini igrač koji se bori sa ovakvom situacijom jer ja igram u Njujorku. Da sam bilo gde drugde, verovatno bi situacija bila drugačija. Živim svoj život najbolje što mogu i žao mi je, kao i svim drugima, zbog svega što smo propustili u ove dve godine. Nisam imao plan da sve bude ovako“, izjavio je nekadašnji igrač Klivlenda i Bostona.

Netsi su trenutno osmi tim Istoka sa skorom 29-27, a odnedavno su i bez Džejmsa Hardena, koji je u trejdu poslat u Filadelfija Seventisikserse.

Tagovi