in

Fajnal for Evrolige u Beogradu!

Fajnal for Evrolige u Beogradu!

Ono što je Sport klub juče najavio, danas je postalo i zvanično. Fajnal for Evrolige za sezonu 2021/22 godina održaće se u Beogradskoj Areni u glavnom gradu Srbije.

Prvobitno je predviđeno da domaćin za četiri najbolja kluba na Starom kontinentu bude Berlin, ali zbog mera u Nemačkoj vezanih za koronavirus, prema rečima čelnika Evrolige prebačen je „u jedan od najkošarkaškijih gradova na svetu – Beograd“.

Polufinalni mečevi biće na programu u četvrtak 19. maja od 18 i 21 časova. Meč za treće mesto održaće se 21. maja u 16, dok je meč za titulu na programu istog dana u 19 časova.

Beograd je pre četiri godine bio domaćin istog događaja, kada je Real iz Madrida stigao do 10 evropske krune. Glavni grad Srbije se sada pridružio Barseloni, Madridu, Berlinu i Istanbulu, koji su više puta organizovali završni turnir Evrolige u ovom veku.

“Beograd je u ovom trenutku bio najbolja alternativa Berlinu. Dugujemo veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije i Gradu Beogradu. Očekujem da će nam i epidemiološka situaciji dozvoliti da imamo spektakularan turnir”, istakao je Žordi Bartomeu, prvi čovek Evrolige.

Sve mečeve sa Fajnal fora imaćete priliku da eksluzivno pratite na kanalima Sport kluba!

 

Tagovi