in

Da shvatimo šta znači igrati protiv Zvezde

Da shvatimo šta znači igrati protiv Zvezde

Trener Partizana Željko Obradović nada se da će ekipa reagovati na pravi način i odigrati znatno bolje u novoj utakmici sa Crvenom zvezdom.

Crno-beli su ove sezone doživeli dva ubedljiva poraza od večitog rivala. Posebno loše izdanje prikazali su u finalu Kupa Radivoja Koraća pre dve sedmice, kada ih je Zvezda dobila 85:68.

U duelu 21. kola ABA lige (nedelja, 18.30h) imaju šansu za prvi trijumf.

„Posle izuzetno loše odigrane utakmice u kupu i slike koju smo prikazali, mislim da je trenutak da reagujemo i nadam se da ćemo reagovati. Ono što je krasilo ovaj tim i što bih ja voleo da krasi je borbenost koja je ne maksimalna, nego preko toga. Mi to nažalost nismo imali u Nišu. Želim da se zahvalim navijačima koji su onako odreagovali posle utakmice, siguran sam da ćemo i sutra imati podršku, a ono što bih voleo je da svi mi shvatimo šta znači igrati utakmice protiv Crvene zvezde i šta znači braniti boje Partizana. To je ono odakle moramo da počnemo i da shvatimo da je to jedini način“, jasan je Obradović.

Zna trofejni stručnjak šta mora da bude na visokom nivou.

„Košarkaška igra i košarkaška utakmica zahtevaju još mnogo toga, ali prvi preduslov je maksimalna borbenost, motivisanost, a to nam je, čini mi se, apsolutno nedostajalo u finalu kupa. Igramo protiv tima koji igra veoma dobro, ali to je prilika za nas da pokažemo sve ono što imamo i sve ono što nas je krasilo od prvog dana. To je bila ideja, to sam rekao prvog dana kad smo izašli na prvu utakmicu i malo je reći da sam bio razočaran posle finalne utakmice isto kao i igrači. Od srede smo radili na jednom veoma dobrom nivou, odradili četiri treninga i pokušali da se spremimo maksimalno za ovu utakmicu“.

Partizan je domaćin u dvorani Aleksandar Nikolić.

„Pozivam navijače još jednom da nas bodre, da bodre ekipu kao što su stalno do sada radili. Da budu uz nas, nadam se da ćemo uspeti da im vratimo na najbolji mogući način. Nadam se da će pobediti fer i sportska atmosfera, da će se kao i uvek pričati samo o košarci i da sve bude u okviru fer-pleja“, poručio je Obradović.

Crno-beli na drugom mestu tabele ABA lige imaju 16-3. Crveno-beli su prvi sa 17-1.