in

Da li će Jokić igrati za Srbiju?

Srpski košarkaš Nikola Jokić otkrio je da se čuo sa selektorom Svetislavom Pešićem, ali je dodao da je ‘jako rano’ da govori o tome hoće li igrati za reprezentaciju.

Centar Denver odbio je poziv Igora Kokoškova i nije igrao za Srbiju u kvalifikacijama za Olimpijske igre ovog leta. U međuvremenu je promenjen selektor i na klupu srpske reprezentacije seo je Svetislav Pešić.

Na konferenciji za medije, posle pobede Nagetsa nad Hjustonom, Jokić je upitan da li se čuo sa legendarnim trenerom i planira li da u budućnosti igra za reprezentaciju.

„Bio sam u kontaktu sa selektorom. Ne nešto preterano. Ali sada je jako rano. Ne mogu da razmišljam toliko unapred, niti znam šta će da bude. Ne znam ništa povodom toga“, odgovorio je Jokić.

Pešić nije štedeo pohvale na račun Jokića kada je preuzeo nacionalni tim.

„Rekao sam svoje mišljenje o Jokiću, ali su me neki kritikovali i pričali da sam mu se udvarao. I jesam mu se udvarao i tako ću sa svima. Da im pričam kako je dobro da budu tu, za reprezentaciju i za njega. Neću biti samo trener, već i mentor, posećivaću ih, gledati na utakmicama, gledati da imamo redovnu komunikaciju. Da pomognem Jokiću, ali i svima da budu bolji. Pokušaćemo da napravimo uzajamnu empatiju, da stvorimo određeni odnos“, rekao je svojevremeno Pešić.

Šta vi mislite, hoće li Jokić ponovo zaigrati za nacionalni tim?

Tagovi