in

Čista desetka: „Studenti“ savladali Budućnost

Čista desetka: „Studenti“ savladali Budućnost

Košarkaši SC Derbija napravili su veliko iznenađenje u 23. kolu ABA lige. Pobedili su Budućnost sa 89:84, pa sada imaju skor 10-12, pa sada mogu da se nadaju i plasmanu u plej-of. Budućnost ima skor 14-6.

Najefikasniji u sastavu SC Derbija, bili su Kenan Kamenjaš sa 17, Emir Hadžibegović i Flečer Megi sa po 15, Erik Nil i Džastin Edvards sa po 13 poena. Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džastin Kobs sa 17, Edin Atić sa 15, Vili Rid sa 14 i Danilo Nikolić sa 13 poena.

Prvo poluvreme je donelo ravnopravnu borbu, meč sa dosta oscilacija. Posle prve deonice, SC Derbi je vodio sa 20:18. Budućnost je tokom drugog kvartala, pobegla na 31:21, SC napravio preokret – 39:34, a Budućnost na kraju prvog poluvremena vodila sa 43:42.

Izvor : SC Derbi

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Džastin Kobs sa devet, Edin Atić i Danilo Nikolić sa po osam poena. Kod popularnih „studenata“ iz Podgorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Emir Hadžibegović i Džastin Edvards sa po osam, odnosno Flečer Megi sa sedam poena.

U nastavku meča, Budućnost pet minuta nije uspela da stigne do poena, a SC je stekao prednost od osam poena – 51:43. Tek u tom trenutku usledilo je buđenje Budućnosti u režiji Džastina Kobsa. Pojačali su izabranici Aleksandra Džikića i stepen agresivnosti u odbrani, pa su uoči poslednjeg kvartala vodili sa 63:61.

Izvor : SC Derbi

Završni kvartal svesni da su veoma blizu da uđu u triler završnicu, košarkaši Budućnosti su mnogo energije u oba smera.  Zatvorili su prilaze svom košu, Danilo Nikolić je pogodio za tri poena, nedugo zatim i Di Džej Sili – 70:63. SC Derbi se nije predavao, stigao je do 76:76 na nešto više od tri minuta pre kraja, a zatim je usledio rat nerava.

Erik Nil je posle tri ofanzivna skoka, pogodio 2+1 za 79:76, a Aleksandar Džikić uzeo minut odmora. Jagodić Kuridža je promašio zicer, a Emir Hadžibegović pogodio trojku za 82:76. Odmah je uzvratio Edin Atić, a za dva je pogodio Erik Nil.

Vili Rid je smanjio na 81:84, ali je Erik Nil pogodio dva penala za 86:81 na 30 sekundi pre kraja. Usledili su brzi poeni Vilija Rida. Kendrik Peri je ukrao loptu Nikoli Pavlićeviću, zatim je pogodio jedno slobodno bacanje za 84:86. Džastin Edvards je pogodio jedno slobodno bacanje, a Budućnost pokušala da stigne do produžetka, Džastin Kobs je promašio trojku i slavlje SC Derbija je moglo da počne.

Košarkaši Budućnosti u narednoj rundi ABA lige igraju protiv Cibona na svom parketu, dok SC Derbi gostuje ekipe Igokee. U međuvremenu, izabranike Aleksandra Džikića očekuje jako teško gostovanje ekipi Gran Kanarije u 16. kolu Evrokupa.