in

Budućnost slomila Hapoel u Tel Avivu

Košarkaši Budućnosti odigrali su na izuzetno visokom nivou, borili su se od prvog do poslednjeg minuta i više nego zasluženo slavili protiv Hapoela u Tel Avivu sa 70:64, pa sada imaju skor 4-2 u Evrokupu, dok je tim iz Tel Aviva na polovičnom učniku 3-3.

Prevagu na tasu Budućnosti, bili su Kamerun Rejnlods sa 23, Alfa Kaba sa 15, Tre Bel Hejns sa 14 i Petar Popović sa devet poena. Kod Hapoela, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ksavijer Manford sa 18, Činanu Onaku sa 15 i Tomar Ginat sa 12 poena.

KK Budućnost Voli

Podgoričani su odlično i hrabro počeli meč protiv Hapoela u dupke punoj dvorani u Tel Avivu, pa su posle pet minuta igre, uz 14 poena Kameruna Rejlondsa, vodili sa 18:7, a nedugo zatim i sa 23:9. Hapoel se nije predavao, ali je na kraju prve deonice, na semaforu pisalo 26:14 za Budućnost.

Šampion Crne Gore je ljubomorno čuvao stečeni kapital tokom drugog kvartala, iako je Hapoel na krilima navijača nastojao da stigne do egala. Na poluvremeno, Budućnost je vodila sa 40:32. Kamerun Rejlonds je postigao 20, a Tre Bel Hejns 12 poena. Kod Hapoela, Kristijan Manfurd je postigao 12, a Činanu Onaku osam poena.

KK Budućnost Voli

U nastavku meča, Hapoel je pretio,  a Budućnost odbijala nalete rivala, kako dobrom igrom u odbrani, tako i pametnom u napadu, pa je uoči poslednjeg kvartala vodila sa 55:51, ali je Hapoel bio sve agresivniji, a navijači sve bučniji.

U poslednjoj deonici, Budućnost je jakom odbranom, uz nekoliko lakih poena iz tranzicije uspela da pobegne na 63:55 na pet minuta pre kraja. Petar Popović je pogodio trojku, a Kamerun Rejlonds dvojku za 68:57. U tom momentu, pitanje pobednika je rešeno.

Odmora nema za Budućnost, naprotiv. U narednoj rundi ABA lige, šampion Crne Gore gostuje ekipi Partizana, a 7. decembra u glavni grad Crne Gore, na meč sedme runde Evrokupa, stiže italijanski Trento.