in

Bez EL i NBA igrača

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić obratio se javnosti na konferenciji za medije pred kvalifikacioni prozor za odlazak na Svetsko prvenstvo. Srbija se sastaje sa Letonijom u Beogradu, a zatim i sa Belgijom u Monu. Najvažnije pitanje bilo je da li će Pešić moći da računa na igrače iz Evrolige. Ipak, košarkaši iz elitnog takmičenja neće moći da odgovore na poziv selektora Srbije, kao ni igrači iz NBA lige. Makar ne u ovom prozoru.

Na spisku su se našli Vasilije Micić i Filip Petrušev iz Efesa, Ognjen Jaramaz iz Bajerna, Nemanja Nedović i Panatinaikosa, Vanja Marinković iz Baskonije i Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac i Aleksa Uskoković iz Crvene zvezde, kada je reč o učesnicima Evrolige.

Pod znakom pitanja je i dolazak Miloša Teodosića u ovom kvalifikacionom ciklusu.

„Nemam ništa u planu, idem u hotel da vidimo ko je došao, a ko nije. Neki tek danas igraju, da vidimo šta ćemo sa njima. Mene to isto zanima. Rekao sam sutra uveče kada budemo imali trening, tada ćemo imati čistiju sliku. Tako da ne pričamo o svim igračima… Konačan spisak, koji bih voleo da imam, a nemam, ćemo videti da li će biti dostupan sutra“, rekao je Pešić na koferenciji za medije i dodao:

„Voleli bismo svi da u reprezentaciji budu najpoznatija imena, da budu svi najbolji naši igrači, da budu svi najmlađi, da se igra atraktivna košarka, da se šutiraju trojke sa pola terena, sve bi to mi voleli i da bude zlatna medalja. Ali to je nemoguće, nije kompatibilno. Tu smo da vidimo šta u ovoj kompletnoj situaciji možemo, problemi u svakom poslu postoje. Treba da se na neki način prilagodimo uslovima. Ne možemo da računamo na igrače iz Evrolige, iz NBA lige, to je tako kako je, na kraju možda to i nije tako loše, pod uslovom da pobedimo, ako ne pobedimo, onda ne valja ništa“.

Trenutno, ukoliko se nakon dolaska u hotel nešto naknadno ne promeni, spisak igrača izgleda ovako:

Balša Koprivica, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Alen Smailagić (Partizan), Nikola Jović, Nikola Đurišić (Mega), Jovan Novak, Dušan Ristić (Fuenlabrada), Aleksa Radanov, Dalibor Ilić (Igokea), Dragan Apić (Zijelona Gora), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Nikola Rebić (Miteldojčer).