in

Zbog ovog je počeo rat u Ukrajini

Zbog ovog je počeo rat u Ukrajini

Gasovod „Severni tok 2“ je završen u septembru 2021. Pre krize koja je izazvala rat od 22-2-22, SAD su preduzele odlučne korake zbog kojih je sukob bio neophodan. Ovo je otkriveno u članku Sejmura Herša od 8. februara, „How America took out the Nordstream-II Pipeline“.

Završetak gasovoda predstavljao je najekstremniju opasnost za NATO, možda u čitavoj njegovoj istoriji- da će izbiti mir i razviti se dobra saradnja između Nemačke i Rusije. Jasno, to se ne može dozvoliti! NATO je rešio da spreči da se to desi. Novi rat se pokazao kao odgovor i logika je bila sledeća.

Januara 2021. Džejk Salivan je u Vašingtonu sazvao sastanak, kako bi razgovarao o ovom strašnom stanju stvari, u prostoriji pored Bele kuće. Uključivao je zajedničke načelnike štaba, CIA-u i ministarstva za državu i trezor. Njihova diskusija se brzo usredsredila na to kako da se uništi cevovod, i koji bi bio odgovor za medije i javnost.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ulozi su bili veliki, nakon što su Rusija i Nemačka potrošile 22 milijarde evra na izgradnju. Očigledno je da bi morali da pokušaju da okrive Rusiju za dizanje u vazduh sopstvenog gasovoda, ali da li bi ljudi poverovali u to?

Početkom 2022, radna grupa CIA-e je izvestila grupu Džejka Salivana, da imaju način da dignu u vazduh gasovode, dok su razumniji glasovi unutar bezbedonosnih struktura upozoravali: „Nemojte to da radite! To je glupo i biće politička noćna mora za sve“.

U januaru je Viktorija Nuland dala čvrstu izjavu: „Želim da vam budem vrlo jasna danas“, rekla je ona odgovarajući na pitanje. „Ako Rusija napadne Ukrajinu, na ovaj ili onaj način „Severni tok 2“ neće napredovati.

Tu pretnju međunarodnog terorizma predsednik SAD je ponovio 7. februara: „Bajden je prkosno rekao: „ Ako Rusija izvrši invaziju. . . više neće biti „Severnog toka 2“. Dovešćemo ga do kraja .” Ono što je zanimljivo je to, da je nemački kancelar stajao pored njega i nije rekao ništa!

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Dakle, posle ovih kategoričnih obećanja, sve što je bilo potrebno je da Rusija izvrši invaziju i to je moralo biti ostvareno.

Sejmur Herš piše: „Moram se složiti sa Ronom Unzom, da je naša neuspela aktuelna ukrajinska ratna politika protiv Rusije, održavana jednom od najstrožih informacionih blokada u modernoj američkoj istoriji“. Zamračenje istine je zaista bilo strašno, a umesto istorije, građanima je data zastrašujuća mantra da je velika, loša Rusija napala jadnu malu Ukrajinu bez razloga, i zato moramo da branimo Ukrajinu da zaštitimo slobodu, demokratiju itd.

Sećate li se kako su nam celog decembra i januara stalno govorili da je ruska invazija neizbežna? Da citiram iz moje knjige, „U decembru 2021., mediji su počeli glasno da objavljuju da se Rusija sprema da izvrši invaziju na Ukrajinu, i to je trajalo tokom januara i februara. Činilo se da su stručnjaci RT-a bili zbunjeni ovim, a izgleda da ni Lavrov nije znao ništa o tome. „Mi ne napadamo druge zemlje“, govorili su.”

17. februara, američki predsednik Bajden je objavio da će doći do ruske invazije: „Imamo razloga da verujemo da su oni [Rusi] uključeni u operaciju „lažne zastave“, da bi imali izgovor da uđu. Sve ukazuje na to, je da su spremni da napadnu Ukrajinu”, dodajući: „Mislim da će se to dogoditi u narednih nekoliko dana.” Britanski premijer, Boris Džonson, je takođe dao izjavu 17. februara, pokazujući predznanje o predstojećoj invaziji.

Zapadni mediji nisu izvestili, pa čak ni nagovestili da se bombardovanje područja Donbasa, naglo povećalo za sto puta. Dugo su građani istočnoukrajinskih „oblasti“ trpeli granatiranje i miniranje. Nijedan zapadni medij nije imao problema sa ovim tekućim projektom genocida, niti je smatrao da je vredan pomena.

Padalo je oko deset granata dnevno. To se naglo povećalo na hiljadu puta, kao priprema za ogromnu invaziju trupa obučenih od strane NATO-a. Rusija je brzo odgovorila priznavanjem dve mini-države Lugansk i Donjeck, i oni su odmah pozvali Rusiju da uđe. „Specijalna vojna operacija“ počela je 24. februara.

Rusija je bila namamljena, i zaista nije imala izbora po tom pitanju. Nikako ne bi mogla samo da sedi, i posmatra hiljadugodišnju rusku kulturu u istočnoj Ukrajini, kako se istrebljuje NATO trupama i raketnim napadima, a „Imperija“ je to znala.

Ulazak Rusije omogućio je sledeći korak napred, a to je uništenje gasovoda. Taj čin je jasno najavljen i predodređen pre početka rata.

NATO ratni huškači bi se mogli opustiti. Užasna opasnost od izbijanja mira i dobre volje širom Evrope – Putinov đavolski plan – bio je osujećen. Mogli bi da nastave sa svojim tekućim planovima za „odbranu“ zemalja istočne Evrope, odnosno stacioniranja američkih nuklearnih projektila oko šest minuta od Moskve i Sankt Peterburga.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Nick Kollerstrom (terroronthetube.co.uk)

Knjiga: Pravedni rat Ukrajine ili kako je Zapad izgubljen

Prevod i adaptacija Webtribune.rs