in

Starost Zemlje je otprilike 6000 godina, a ne milijarde

Starost Zemlje je otprilike 6000 godina, a ne milijarde

Najverovatnije mislite da naša planeta postoji jako dugo, njena starost je milijarde godina, tako su nas učili u školi ali da li je zaista tako? Možete li biti 100% sigurni u ovo?

Ne treba da verujete u sve ove informacije. Ovo je tema za razmišljanje iz koje možete sami izvući zaključke.

Veoma je teško zamisliti takve cifre. Milijarde godina, zar nije predugo? Da li je sve u našem Univerzumu toliko stabilno da jedna planeta može postojati milijardama godina? Na ovo pitanje je veoma teško odgovoriti nedvosmisleno, jer za 100 godina sve ima vremena da se dramatično promeni.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Trenutno je naukom dokazana i već dugo izračunata snaga Zemljinog magnetskog polja, a analiza i statistika pokazuju da se ono svakih 1400 godina prepolovi. Iz toga se može zaključiti da je 10.000 godina maksimalna moguća starost Zemlje.

Svemirska prašina za tako ogromno vreme trebalo bi barem da poveća veličinu Zemlje za nekoliko desetina puta, ali u stvari to ne bi bila planeta, već samo kugla prašine, čija bi veličina dostigla desetine metara i veoma je teško zamisliti život na takvoj planeti.

Odavno je dokazano da je Zemlja ista kao pre više milionima godina, naša planeta bi za to vreme  bukvalno oslabila, tlo bi se odavno razgradilo, a oko jezgra bi ostao samo beskrajni okean. Ovo mišljenje dele mnogi naučnici geodeti.

Tokom fisije uranijuma, olova i helijuma, godišnje se izbaci oko 300 hiljada tona, a trenutno se u atmosferi nalazi nešto više od 3 milijarde tona, što sugeriše da našoj planeti preostaje oko 6 hiljada godina.

Otvorite novu mrežu Truth Social da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Blog „Teorije zavere“

Prevod i adaptacija: Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte