in

Sakrili su prisustvo vanzemaljske rase na Mesecu

Sakrili su prisustvo vanzemaljske rase na Mesecu

Ideja da je NASA koristila šifrovanu reč „Deda Mraz”, za označavanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) viđenih na Mesecu tokom misija „Apolo“, bila je tema debate i spekulacija dugi niz godina.

Dok neki veruju da je ovo kodno ime korišćeno, da bi se prikrili dokazi o vanzemaljskom životu ili vanzemaljskim letelicama koje posećuju Mesec, drugi ga smatraju obmanom ili nerazumevanjem NASA-ine upotrebe kodnih imena.

Šta su kodna imena i zašto ih NASA koristi?

NASA-ina upotreba kodnih imena, je dobro uspostavljena praksa sa dugom istorijom. Upotreba kodnih imena, bila je posebno rasprostranjena u ranim danima istraživanja svemira, kada su se kodna imena koristila da bi se pojednostavio prenos složenih informacija, i da bi se osigurala sigurna komunikacija između različitih delova organizacije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Na primer, „Apolo“ misije su koristile razna kodna imena, kao što su „Orao“ za lunarni modul i „Kolumbija“ za komandni modul. Ova kodna imena su korišćena da bi se pojednostavila komunikacija između različitih delova organizacije, a ne da bi se sakrile informacije od javnosti.

NASA, svetski poznata svemirska agencija, decenijama istražuje svemir. Vlada Sjedinjenih Država, je nedavno pokazala ozbiljno interesovanje za NLO i imenovala je novog šefa, Bila Nelsona, da proučava ovaj fenomen.

Međutim, Nelson ne veruje da su viđenja NLO-a vanzemaljska, ali je naveo, da ljudi ne mogu isključiti ni ovu mogućnost. Neke legende u NASA-i kao što su Gordon Kuper, Edgar Mičel i Stori Masgrejv, čvrsto veruju u postojanje NLO-a.

NASA zataškavanje i kodno ime „Deda Mraz“

Zavere o tome, da NASA prikriva dokaze o viđenju NLO-a, postoje još od prve misije „Apolo“. Dona Hare, koja je ranih 1970-ih radila za „Philco Ford“, koji je imao ugovor sa NASA-om, tvrdila je, da je imala pristup visoko bezbednoj foto laboratoriji i drugim odeljenjima u okviru NASA-e.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Tokom konferencije za štampu projekta „Disclosure“, otkrila je da je NASA prikrila i eliminisala svemirske anomalije, kao što su NLO-i sa satelitskih fotografija.

Tvrdnje NASA Insajdera Done Hare

Hare je bila tehnički ilustrator u svemirskim programima, i kreirala je lunarne mape i slajdove. Imala je visokobezbednosnu dozvolu, koja joj je omogućavala pristup mestu poznatom kao „Zgrada osam“, gde je stupila u kontakt sa visokim zvaničnicima.

Jednog dana je ušla u NASA foto laboratoriju, i primetila mozaične fotografije Meseca snimljene sa satelita. Bila je sa prijateljem koji joj je skrenuo pažnju na jednu od fotografija, gde se videla okrugla bela tačka.

Kada ga je pitala šta je to, on se osmehnuo i rekao: „Tačke na emulziji ne ostavljaju senke na tlu. Bila je zapanjena kada je videla okruglu senku pod pravim uglom, i upitala je da li je to NLO. Njen prijatelj se nasmešio i rekao: „Ne mogu da ti kažem.

Kodne reči „Deda Mraz” i izmene

Hare je saznala, da NASA ima protokol za izmenu satelitskih snimaka, i da su radnici dodeljeni ovom programu stavljeni u karantin. Jedan od njenih izvora joj je rekao, da su tokom jednog od sletanja na Mesec sletela tri NLO-a, i da je za ove letelice postojala šifrovana reč „Deda Mraz”.

O njima niko nije smeo da govori u javnosti, a suočili su se sa ozbiljnim posledicama nakon penzionisanja. Rečeno joj je, da je svaki astronaut video letelice tokom svojih svemirskih misija, ali nikada više nije videla izvor.

Priče uzbunjivača o NLO-ima i prikrivanjima

Bivši narednik američkog ratnog vazduhoplovstva, Karl Volf, podelio je sličnu priču. Imao je strogo poverljivo odobrenje i radio je u vazduhoplovnoj bazi Lengli u Virdžiniji. Radio je kao serviser fotografija precizne elektronik,e za NASA-in projekat „Lunar Orbiter“.

Jednog dana ga je drugi radnik odveo u laboratoriju, koji mu je pokazao fotografiju veštačkih zgrada u lunarnoj bazi. Njegova smrt u nesreći na biciklu ostaje misterija, a mnogi veruju da je ubijen, zbog razotkrivanja strogo poverljivih dokumenata.

Još jedan uzbunjivač, bivši narednik komande američke vojske. Major Robert Orel Din, tvrdio je, da je kada je radio za NATO u Francuskoj,  šezdesetih godina, pročitao dokument pod naslovom „Procena“. Dokument je sadržao informacije o fotografijama mrtvih vanzemaljaca, srušenih NLO -a, i izveštaje vojnih pilota i naučnika. Slučajno, umro je nedelju dana pre Karlove smrti 2018-te.

Priče Done Hare, Karla Volfa i Roberta Orela Dina, sugerišu da je NASA prikrila dokaze o viđenju NLO-a. Ove priče, zajedno sa nedavnim interesovanjem koje je pokazala vlada SAD-a, postavljaju pitanja o postojanju vanzemaljskog života i mogućnosti njihovog poseta Zemlji. Na daljoj istrazi i istraživanju je da se otkrije istina.

Iako je ideja o vanzemaljskom životu i viđenju NLO-a na Mesecu intrigantna, važno je da se ovim tvrdnjama pristupi kritički, i da se rukovodi naučnim dokazima.

U stalnoj potrazi za dokazima o vanzemaljskom životu, i u istraživanju ogromnog univerzuma, važno je voditi se naučnim činjenicama i pristupiti tvrdnjama kritičkim okom. Misterija i čudo svemira su beskrajno fascinantni, a upravo taj osećaj čuda i otkrića pokreće NASA-u i naučnu zajednicu napred.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs