in

SAD planiraju još jednu pandemiju

SAD planiraju još jednu pandemiju

U martu 2022. Bela kuća je upozorila da bi virus Covid-19 mogao da mutira u nešto smrtonosnije. Ovo upozorenje je potom ponovio predsednik Bajden koji je govorio o „ sledećoj pandemiji “.

Da li na to misli general-potpukovnik Igor Kirilov? Da li su predsednik Bajden i Bela kuća psihološki pripremali javnost za smrtonosniju varijantu Covid-19?

Kancelarija za politiku spremnosti i reagovanja na pandemiju, osnovana u Sjedinjenim Državama u julu 2023. godine, planira novu pandemiju primenom mutacija virusa, rekao je general-potpukovnik Igor Kirilov, načelnik snaga za zaštitu od zračenja, hemikalije i biologije.

„Sledeći korak Sjedinjenih Država, koji je imao za cilj da unapredi svoje strateške planove za uspostavljanje globalne kontrole nad biološkom situacijom, bilo je stvaranje Kancelarije za spremnost na pandemiju i politiku odgovora.

Na Telegramu bez cenzure –  https://t.me/webtribune

Očekuje se da će ova nova agencija biti odgovorna za utvrđivanje kursa i koordinaciju akcija za borbu protiv poznatih i nepoznatih bioloških izazova, uključujući patogene koji bi mogli da izazovu još jednu globalnu vanrednu situaciju“, rekao je on.

Kirilov je rekao da su Sjedinjene Države time počele da se pripremaju za novu pandemiju vršeći potragu za mutacijama virusa.

„Ne isključujemo da Sjedinjene Države mogu koristiti takozvane odbrambene tehnologije u ofanzivne svrhe, kao i za globalno upravljanje stvaranjem kriznih situacija biološke prirode“, rekao je on.

Kirilov je takođe dodao da su prioriteti Kancelarije, rad na stvaranju vakcina i lekova za zaustavljanje virusa i njihovih genetski izmenjenih varijanti, kao i na uvođenju naprednih tehnologija bioproizvodnje.

„Kancelariju će predvoditi specijalni pomoćnik predsednika SAD i viši direktor za globalnu zdravstvenu bezbednost i bioodbranu u Savetu za nacionalnu bezbednost, penzionisani general-major vazduhoplovstva Pol Fridrihs“, zaključio je Kirilov.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social