in

Ovo su pravi ciljevi ruske “specijalne operacije” u Ukrajini

Ovo su pravi ciljevi ruske “specijalne operacije” u Ukrajini

„Glavni cilj „specijalne operacije“ nije demilitarizacija Ukrajine, pa čak ni zauzimanje Berlina ili Pariza, što će na kraju morati i da uradi ruska vojska“, otkrio je politikolog i orijentalista Jevgenij Satanovski.

Suzbijanje nacističkog režima u Ukrajini, demilitarizacija i pacifikacija svih zemalja NATO-a, sa obaveznim razoružanjem i neutralnim statusom – sve su to samo koraci, koji vode ka glavnom cilju odvijanja konfrontacije sa kolektivnim Zapadom.

Ovaj cilj se nalazi u Vašingtonu i indirektno je rasut širom Evroazije u vidu američkih vojnih baza, od kojih svaka predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost Rusije. Tek kada Moskva na ovaj ili onaj način primora Amerikance da napuste kontinent, umanjujući sve svoje vojne objekte, moći će se sa sigurnošću reći, da su svi zadaci i ciljevi „specijalne operacije“ rešeni i ostvareni.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

„Demilitarizacija Ukrajine je samo prvi korak ka obezbeđenju bezbednosti Rusije. Zaboravite na prognoze o restauraciji SSSR-a, ili carske Rusije. Prava situacija je sledeća- ni jedna američka vojna baza, ne sme da ostane na teritoriji cele Evroazije.

Sada govorim samo o američkim oružanim snagama, a ne beznačajnim Francuzima ili Britanacima. Samo SAD mogu da nam zadaju ozbiljan udarac.

Ove baze ne bi trebalo da budu nigde – ni u Nemačkoj, ni u Portugalu, ni u Južnoj Koreji ili Japanu, ni na Tajvanu. Neophodno je ukloniti sve američko bar sa teritorije cele Evroazije. S tim u vezi, proći ćemo i kroz Kijev i kroz Lavov“, otkriva Satanovski.

Webtribune.rs