in

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA DECENIJE – Njuzvik: Evo šta su SAD otkrili u Ukrajini i zato vode rat

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA DECENIJE – Njuzvik: Evo šta su SAD otkrili u Ukrajini i zato vode rat

SAD nastavljaju da podržavaju kijevski režim zbog velikih rezervi titanijuma u ​​Ukrajini, piše časopis Newsweek.

U Sjedinjenim Državama i savezničkim zemljama su u toku napori da se identifikuju, istraže i iskoriste ogromni resursi Ukrajine u obliku metala koji je ključan za razvoj najnaprednije vojne tehnologije koja će činiti osnovu budućeg odvraćanja Rusije i Kine.

U članku se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova SAD smatra titanijum jednim od 35 minerala vitalnih za ekonomsku i nacionalnu bezbednost zemlje. Istovremeno, SAD uvoze više od 90 odsto rude titanijuma.

„Pošto na Zapadu postoji sve veća debata o tome zašto je u našem najboljem interesu da nastavimo da podržavamo Ukrajinu, mislim da je ovo jedan od argumenata koji ćete početi da najčešće čujete“, rekao je izvor za publikaciju.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

U julu prošle godine, list WSJ je objavio da je EU blokirala predlog za uvođenje sankcija ruskoj korporaciji VCMPO-Avisma PJSC zbog prigovora Francuske i nekih drugih zemalja.

Oni strahuju da će Rusija prestati da izvozi titanijum u Evropsku uniju. Napominje se da je kompanija trebalo da potpadne u sedmi paket sankcija Moskvi.

Webtribune.rs