in

NORAD ne isključuje verziju o vanzemaljskom poreklu objekata oborenih iznad SAD

NORAD ne isključuje verziju o vanzemaljskom poreklu objekata oborenih iznad SAD

Šef Severnoameričke komande protivvazdušne odbrane (NORAD) Glen van Herk nije isključio da bi letelica oborena proteklih dana u vazdušnom prostoru SAD mogla da bude vanzemaljskog porekla, ali je naglasio da obaveštajne službe treba da donesu konačan zaključak za ovo pitanje.

Poslednjih dana, američki borbeni avioni presreli su tri visinske mete nepoznatog porekla i odredišta iznad Aljaske , Kanade i jezera Hjuron.

Van Herk je tokom specijalnog brifinga za novinare upitan da li je vojska spremna da potpuno odbaci verziju o vanzemaljskom poreklu objekata oborenih na nebu iznad Sjedinjenih Država.

Ovo pitanje, kako je primetio jedan od novinara prisutnih na događaju, veoma interesuje američku javnost.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Hvala vam na pitanju. Ostaviću obaveštajne i kontraobaveštajne službe da donesu odluku o ovoj stvari. Lično, u ovoj fazi ne isključujem nijednu verziju“, rekao je visoki vojni zvaničnik.

Nakon toga je dodao: „Nastavljamo da procenjujemo svaku pretnju ili potencijalnu pretnju koja se približava Severnoj Americi i pokušavamo da ih identifikujemo“.

Prema rečima šefa komande, američka vojska još nije utvrdila šta je zadržalo letelicu oborenu na severu u vazduhu i nisu sigurni da je reč o balonima.

„Ne mogu da objasnim kako su ostali u vazduhu. Možda je unutar strukture bio neki balon napunjen gasom ili pogonski sistem ovog ili onog tipa. Međutim, očigledno je da su lebdeli u vazduhu“, rekao je van Herk.

Si-En-En je ranije citirao pilote koji su se penjali da presretnu objekte i koji su rekli da ne mogu vizuelnim posmatranjem da utvrde gde se nalaze motori na lebdećim objektima.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs