NEPOZNATA MISTERIJA: Drevni Hopi tvrde da su njihovi preci došli iz unutrašnjeg sveta Zemlje

Kad god se spominje teza o Unutrašnjoj Zemlji, zvanoj Šuplja Zemlja, i brojnim drevnim kulturama koje spominju mesto na našoj planeti gde postoji život, to uglavnom izazove negativne komentare.

Postavlja se pitanje ZAŠTO?

Da li je to zato što postojanje takvog mesta protivreči svemu što nam je rečeno u prošlosti? Ili zato što slepo sledimo glavne dogme koje su postavljene u prošlosti i govore nam da je to nemoguće?

Ideja da je naša planeta šuplja može se pratiti hiljadama godina unazad. I kao i drugi poznati izveštaji, gotovo sve drevne kulture govore o određenim mestima na Zemlji gde možemo pristupiti unutrašnjem svetu.

Jedna od takvih kultura su Drevni Hopi.

Drevni Hopi ne samo da su verovali da njihovi bogovi naseljavaju unutrašnje delove Zemlje, oni su hiljadama godina pre nas prikazivali misteriozna bića slična mravima.

Zanimljivo je da njihove legende takođe govore o velikoj poplavi koja je jasna paralela drevnim sumerskim legendama o velikom potopu.

Ako pogledamo drevne Hope i njihova verovanja, otkrićemo da ova drevna kultura tvrdi da njihovi preci nisu stigli sa severa brodom, već ispod površine Zemlje.

Zapravo, drevni Hopi ukazuju da je specifično mesto legende o Hopima unutar Velikog kanjona, gde postoje misteriozni ulazi u unutrašnjost zemlje.

Starosedeoci tvrde da je Veliki kanjon nastao kao rezultat velike poplave, koja je utopila nekadašnji Treći svet. Kosmologija precizira da je zapravo ovo mesto na kojem su Hopi izašli iz svog podzemnog skloništa nakon što je poplava uništila Treći svet.

Zapravo, postoje brojne teorije koje sugerišu da se u kanjonu nalaze brojne ulazne tačke, a jedna od njih je sveto prebivalište drevne roditeljske rase. Ovo magično mesto je zabranjeno svima osim drevnim Hopima.

Dalje priče ukazuju da su u davnoj prošlosti drevnim Hopima pomagala misteriozna bića, koja se obično nazivaju insektima, mravima, a koja su naseljavala regije unutrašnjeg sveta. Drevni Hopi govore o svojim božanstvima kao o „mravljem narodu“. Ipak, zanimljivo je da nije sve zasnovano na legendama i pričama.

Priča se da je u prošlosti institut Smithsonian – koji je prozivan zbog skrivanja „kontroverznih otkrića“ – otkrio brojne artefakte u ogromnoj pećini sa zamršenim prolazima i sobama, na kojima su table sa čudnim hijeroglifima.

U članku objavljenom u časopisu Arizona Gazette 5. aprila 1909, kaže se da je Veliki kanjon nekada bio dom izgubljene civilizacije, koja se sastojala od bića džinovskih razmera.

Članak objavljen pre više od 100 godina ukazuje da je masivnu podzemnu citadelu takođe otkrio istraživač zvan G.E. Kinkaid koji je naleteo preko nje tokom splavarenja rekom Kolorado. Ulaz u nju nalazi se „na kraju tunela koji se proteže skoro milju ispod površine“.

Webtribune.rs