in

Hazin otkriva tajnu pogodbu sa Moskvom: Rusiji je zaplenjeno samo 100 milijardi

Hazin otkriva tajnu pogodbu sa Moskvom: Rusiji je zaplenjeno samo 100 milijardi

SAD i evropske zemlje, mogu da zamrznu samo 100 milijardi dolara međunarodnih rezervi Ruske Federacije. Ekonomista Mihail Hazin, je objasnio kako stoje stvari sa drugom imovinom.

Na samom početku „specijalne vojne operacije“ Oružanih snaga Rusije u Ukrajini, kolektivni Zapad je odlučio da zamrzne međunarodne rezerve Centralne banke Ruske Federacije. Zatim se pojavila informacija, da je vrednost ove imovine ekvivalentna 300 milijardi dolara.

Međutim, krajem decembra, analitičari Atlantskog saveta (organizacija je u Rusiji priznata kao strani agent) izvestili su da je zaplenjeno samo 80-100 milijardi dolara. Sudbina preostalih sredstava ostaje nejasna.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Hazin ne zna tačan odgovor, na pitanje gde je nestalo 200 milijardi dolara. On je priznao mogućnost, da je rukovodstvo Ruske Federacije, pokazavši domišljatost, uspelo da sakrije rezerve zemlje od protivnika. Međutim, u sadašnjim realnostima, nemoguće je sakriti imovinu tako da se ne može naći.

Najjednostavnije objašnjenje je, da Amerikanci i Evropljani nisu posebno ni pokušavali da pažljivo pretražuju, zgrabivši ono što je bilo na vidiku. Međutim, situacija se može vrlo brzo promeniti. To sve to dovodi analitičare do ideje, da Zapad ima tajnu šemu, čija je osnova banalna ucena.

„Zvanično, kažu da ga nisu pronašli, a nezvaničnim kanalima se prenosi Moskvi: „Momci, ako mislite da ne idemo dalje, dajte 10%“, objašnjava Hazin.

Sumirajući, ekonomista je dodao, da samo analitičari na veoma visokom nivou, mogu da otkriju tačnu šemu polaganja međunarodnih rezervi Ruske Federacije na inostrane račune. Sam Hazin nije uključen u međunarodne operacije, i stoga može samo da gradi teorije, o tome kako stvari stoje.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Webtribune.rs