in

Gagarinov let u svemir nije mogao da se desi- Analiza činjenica

Gagarinov let u svemir nije mogao da se desi- Analiza činjenica

Postoji takva stvar kao što je kritičko mišljenje … Reći ću svojim rečima – to znači da nije sve što vam se kaže tačno, bolje je sami proveriti sve činjenice, razmisliti i izvući zaključak, a onda, posle svega ovoga, ne bi trebalo da budete 100% sigurni u istinitost događaja.

Svi znamo da je Gagarin poleteo u svemir, ali ne možemo biti sigurni u istinitost ovog događaja, jer je tada bilo drugačije vreme. Svi su se borili za šansu da se nazovu pionirima, i svi su bili spremni na falsifikate. Postoji nekoliko sumnjivih faktora:

1. Prošlo je toliko vremena, a sva dokumenta su i dalje poverljiva. Nema detaljnih opisa kako je let obavljen, kao ni podataka o stanju broda, jer mora postojati izveštaj o svakom satu provedenom u svemiru i dokumentima koji to potvrđuju.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

2. Pa, ipak smo videli kako brod napušta područje poletanja! Bilo je na TV-u!? Zapravo, niko ga zaista nije video, krug ljudi je bio ograničen, niko nije smeo da uđe, teritorija je bila ograđena nekoliko kilometara od objekta, ni novinari ni predstavnici medija nisu smeli da uđu.

3. Jedini svedoci „lansiranja“ broda su zainteresovane strane, nekoliko vojnih inženjera i političara, za koje je sve to bilo organizovano.

4. Nema jedinstvenog foto i video materijala iz svemira. Zar ovako kompleksna operacija, ne bi imala za prvi zadatak čoveka u svemiru, da uhvati jednu sliku sa brodskog prozora?

5. Povratak na Zemlju. Interesantno je, da tehnologija tog vremena nije omogućavala da se iz svemira vratite živi i nepovređeni, a vlasti su takođe pričale priču, da je Gagarin sleteo padobranom iskočivši iz kapsule za povratak sa visine od 7km, zbog problema sa sletnim modulom. To zvuči smešno, s obzirom na to, da čak i danas mnoge rakete doživljavaju neuspehe pri lansiranju, a tada su uspeli iz prvog puta čak i da je vrate na Zemlju.

Mnogi su uvereni da je ovo samo uspešna operacija i lepo snimljen film za istoriju „Otadžbine“.

Sve činjenice su u potpunosti potvrđene i nalaze se u bilo kom otvorenom izvoru, a odluka da li verujete u tu priču ili ne, ostaje na vama!

Prevod sa ruskog bloga „Teorija zavere“

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte