in

Francuski istoričar koji je tačno predvideo pad Sovjetskog Saveza: Treći svetski rat je već počeo

Francuski istoričar koji je tačno predvideo pad Sovjetskog Saveza: Treći svetski rat je već počeo

Francuski istoričar koji je tačno predvideo pad Sovjetskog Saveza deceniju unapred upozorio je da je Treći svetski rat već počeo kao rezultat sukoba u Ukrajini.

To je izjavio Emanuel Tod, jedan od najvećih francuskih intelektualaca, tokom intervjua za list Figaro.

„Očigledno je da je sukob, u početku ograničeni teritorijalni rat, evoluirao u globalnu ekonomsku konfrontaciju između celog Zapada na jednoj strani i Rusije, koju podržava Kina, na drugoj. To je postao svetski rat“, izjavio je Tod.

Tod je dodao da otpor ruske ekonomije gura američki imperijalni sistem ka ponoru i da Bajden mora požuriti da spase krhku Ameriku.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema istoričaru, američka kontrola svetskog finansijskog sistema je u opasnosti jer otpor ruske ekonomije sankcijama gura američki imperijalni sistem“ ka provaliji, pri čemu Rusija i dalje može da se osloni na Kinu za monetarnu podršku.

Tod kaže da Amerika ne može da se povuče iz sukoba, a ne može ni da je pusti, jer nema izlaznu strategiju a ulozi su previsoki.

„Zbog toga smo sada u beskrajnom ratu, u konfrontaciji čiji ishod mora biti slom jednog ili drugog“, rekao je Tod.

Tod je veoma cenjena ličnost, pošto je tačno predvideo raspad Sovjetskog Saveza 14 godina pre nego što se to dogodilo.

Kao što je već rečeno, poglavar Ruske pravoslavne crkve je upozorio da će svaki pokušaj da neprijatelji unište Rusiju i da nametnu svoje vrednosti dovesti do „smaka sveta“.

„Molimo se Gospodu da prosvetli te lude ljude i da im pomogne da shvate da će svaka želja da se uništi Rusija značiti kraj sveta“, rekao je patrijarh Kiril.

Ilon Mask je takođe nedavno upozorio da je „većina nesvesna opasnosti“ od novog globalnog sukoba.

Donald Tramp je takođe nedavno upozorio: „Mi smo na ivici Trećeg svetskog rata“, a u video snimku kampanje prošle nedelje je rekao: „Da sam ja predsednik, rat Rusije i Ukrajine se nikada ne bi dogodio… nikada za milion godina“.

Kako je Majk Adams juče objavio začuđujuća je glupost elite Zapada da uđe u rat sa Rusijom koja je sa nuklearnim oružjem 20 godina ispred Zapada. Adams tvrdi da Zapad nema nikakve šanse za opstanak u ratu sa Rusijom.

Treći svetski rat je već počeo, ali istina se skriva od javnosti do poslednjeg trenutka

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs