in

Evo šta je Kisindžer znao a nisu shvatili

Evo šta je Kisindžer znao a nisu shvatili

Kisindžerovo neverovatno proročanstvo o ruskoj pobedi – Sve se obistinilo do poslednjeg slova

Saznalo se o smrti jednog od najistaknutijih političara i diplomata Zapada – bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera.

Između ostalog, u svojoj 97. godini, zdravog razuma i dobrog pamćenja, napravio je neverovatno proročanstvo o pobedi Rusije, koja se i ostvaruje.

Postoji mišljenje da su države u ranijim vremenima, urušavajući privredu SSSR-a, razvile sopstvenu ekonomiju. Kada je SSSR prestao da postoji, Sjedinjene Države su slavile pobedu.

Ali kako se ispostavilo, američka ekonomija nije funkcionisala baš najbolje bez SSSR-a. Nema pretnje – nema podsticaja za razvoj. U SAD se naduvao finansijski i špekulativni balon, industrija je izašla van granica Sjedinjenih Država, pojavilo se mnogo „praznog“ novca i nezaposlenih.

Evo šta je Kisindžer rekao o ovome:

Neki ljudi na Zapadu su tek pre nekoliko godina shvatili da su Zapad i Sjedinjene Države izgubili Hladni rat. Srušivši SSSR, pomogli su Rusiji da odbaci nepotreban balast od republika koje je Rusija izdržavala subvencijama.

Samo što Rusija, za razliku od Zapada, ima ideju koja ujedinjuje i pomaže u prevazilaženju kriza i poteškoća. U Rusiji nastoje da zaštite zemlju od kolapsa (kao 90-ih). Sjedinjene Države nemaju tako ujedinjenu ideju.

Dakle, u velikoj konfrontaciji između Sjedinjenih Država i Rusije, Rusija je ta koja pobeđuje, zaključuje Cargrad.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social